• Blikseminslag

  AberMedia
 • Blikseminslag

  AberMedia
 • Blikseminslag

  AberMedia
 • Blikseminslag

  AberMedia
 • Blikseminslag

  AberMedia

Veel schade door blikseminslag Barneveld: 'Verschrikkelijk harde knal'

BARNEVELD Tijdens het noodweer dat afgelopen nacht over Barneveld trok, is de bliksem ingeslagen in het dak van een woning aan de Copernicusstraat in Barneveld.

De brandweer werd rond 02.55 uur gealarmeerd, waarna enkele minuten later gelijk werd opgeschaald naar middelbrand. Toen de brandweer arriveerde, sloegen de vlammen al uit de nok van het dak. De bewoners en buren waren op dat moment al uit hun woningen. 

Volgens de politie hebben buurtbewoners nog wel enkele bewoners moeten wakker maken. ,,Een verschrikkelijk harde knal, ik zat rechtop in bed”, vertellen meerdere buurtbewoners die staan te kijken hoe de brandweer met man en macht de brand onder controle probeert te krijgen. 

Met de inzet van de hoogwerker kon de brand van boven worden bestreden, waarna kort daarop het sein brand meester kon worden gegeven en het nablussen kon beginnen. 

Rond 05.30 uur kon de brandweer beginnen met het inpakken van de spullen. De schade is bij twee woningen enorm Een groot gat in het dak is daar getuige van. Veel rook en waterschade zorgen ervoor dat beide woningen voorlopig niet bewoonbaar zijn. In de wijde omgeving van de Copernicusstraat viel de stroom uit.