• Archieffoto - ZHZActueel.nl

Politie publiceert naam en foto van ontsnapte tbs'er

HARSKAMP De tbs'er uit Harskamp die vrijdag ontsnapte in Nijmegen is Ronald van Z. Dat heeft de politie maandagavond bekend gemaakt. De politie is nog altijd dringen op zoek naar de man.

Hij onttrok zich vrijdag 4 oktober omstreeks 14.30 uur in Nijmegen aan zijn begeleider tijdens een begeleid fietsverlof. Van Z. is vertrokken op een zwarte fiets met roze letters en een fietstas aan de rechterzijde van de bagagedrager.

Van Z. is in 2014 veroordeeld tot tbs met dwangverpleging voor enkele zedendelicten, waarbij hij via internet contact zocht met minderjarigen. Dit resulteerde in ontmoetingen. In twee van deze gevallen leidde dit tot ontuchtige handelingen. Hij zat vast in de Pompekliniek in Nijmegen. De slachtoffers en hun familieleden zijn zo snel mogelijk op de hoogte gebracht van zijn ontsnapping. Een gespecialiseerd opsporingsteam van de politie, FastNL, is druk bezig de man op te sporen.

SIGNALEMENT Van Z. is 1.84 lang, heeft een normaal tot stevig postuur, donkerblond kort haar en donkerbruine ogen en is brildragend. Zijn mond is opvallend groot. Hij droeg die vrijdag een blauwe spijkerbroek, zwarte bodywarmer met daaronder een rode sweater. Van Z. had een zwarte rugzak bij zich.

Mensen die de man zien of weten waar hij verblijft kunnen de gratis opsporingstiplijn van de politie bellen: 0800-6070. Een tip doorgeven kan ook via het online tipformulier van de politie.

De man is woensdagavond in Parijs aangehouden. Daarom is de foto van de man bij dit bericht verwijderd en wordt niet meer zijn volledige naam genoemd.