• Opsporing Verzocht

Politie toont beelden overvaller Barneveld

BARNEVELD De politie heeft dinsdagavond beelden getoond van de man die op zaterdag 30 november 2019 de supermarkt Coop aan het Lavendelplein in Barneveld overviel. De beelden werden getoond in het tv-programma Opsporing Verzocht. De politie is nog altijd op zoek naar de dader.

De overvaller kwam die zaterdag rond 18.10 uur met een groot keukenmes de winkel aan het Lavendelplein binnen. Door twee klanten als opstapje te gebruiken, stapte de overvaller gemakkelijk de toonbank op. Vanaf daar bedreigde hij de caissière met een mes en stopte hij briefgeld uit de kassa in een Albert Heijn-tas. Vervolgens gaf hij haar de opdracht om een andere kassa te openen. Toen dit niet meteen lukte, besloot hij er snel vandoor te gaan.

ACHTERVOLGING Na de overval is de dader in de richting van de Vogelwikke gerend en naar rechts afgeslagen het Lupineveld in. Een aantal omstanders zette te voet en per fiets de achtervolging in, maar de overvaller bleek te snel.

SIGNALEMENT Mede dankzij bewakingsbeelden is er een duidelijk signalement van de dader: hij is ongeveer 20 jaar oud en 1.80 à 1.85 meter lang. Hij droeg bij de overval een donkere capuchontrui met rood/wit Atari-logo, sneakers van onbekend merk en type en een donkere joggingbroek.

INFORMATIE Mensen die de man op basis van de beelden herkennen, die de man elders in Barneveld of omgeving hebben gezien die avond, of mensen met andere informatie die in het belang van het onderzoek kan zijn, wordt verzocht contact op te nemen met de politie. Dat kan via de gratis Opsporingstiplijn op tel. 0800-6070, gratis via Meld Misdaad Anoniem op tel. 0800-7000 of via Team Nationale Inlichtingen (lokaal tarief) op tel. 079-3458999. Online een tip doorgeven kan hier.

Bron: Opsporing Verzocht