Columns

Columnist:

Zevensprong

Tegengeluid

Ik durf het bijna niet te schrijven (voor je het weet word je afgeslacht op social media), maar ik zal blij zijn als de zomer weer voorbij is. 'Ondankbare hond', hoor ik u denken en daar moet ik u eigenlijk ook gelijk in geven.

Columnist:

Asje blieft

De kunst van het verdragen

Wat komt het vaak voor. Situaties waarin we elkaar flink de les leren. Vol het gevecht aangaan. Je tegenstander flink aanpakken en bewust of onbewust beschadigen. Polariseren en escaleren, hard tegen hard. Willen winnen en ook maar eens goed laten blijken dat we winnaar zijn.

Columnist:

Zevensprong

Scherpenhuizen

De Scherpenzeelse separatisten kregen deze week steun uit verwachte hoek. Een groep Voorthuizense vrijheidsstrijders heeft zich bereid verklaard om de krachten te bundelen en samen de strijd aan te gaan: tegen de gemeente Barneveld, maar vooral ook tegen de provincie Gelderland. 

Columnist:

Zevensprong

Speculaties

Na alle verslagen in de Barneveldse en Scherpenzeelse Krant heb ik nog steeds geen bevredigend antwoord gekregen op de vraag waarom Scherpenzeel nu zo nodig moet worden toegevoegd aan Barneveld. Nut en noodzaak van de herindeling ontgaan mij volledig.

Columnist:

Asje blieft

Beslissen in crisistijd

'Burgemeester sluit Zeumeren'. 'Sportscholen willen open'. 'Kerken vragen om maatwerk'. 'Bezoekers geweerd uit verpleeghuizen'. Koppen uit de kranten met daarachter een wereld van mensen, ondernemers en instellingen die worden beknot in hun vrijheden tijdens deze coronacrisis.

Columnist:

Zevensprong

1,5 maatregel(en)

De tijd van halve maatregelen lijkt voorgoed voorbij. Geïnspireerd door de inmiddels wereldberoemde afstandsregel lijkt iedereen tegenwoordig anderhalve maatregel te nemen. Waarmee ik bedoel dat er hier en daar iets te voortvarend te werk wordt gegaan.

Columnist:

Asje blieft

Een (Kam)pioenroos

De Duitsers noemen haar Pfingstrose, de pioenroos. Juist nu op weg naar Pinksteren bloeit deze roos zonder doornen uitbundig en vol. De kans is groot dat u ze thuis op de vaas heeft staan. Ronde kleverige knoppen op een ranke rechte steel.

Columnist:

Zevensprong

Ver-assing

Aangezien we deze zomer vooral dicht bij huis moeten doorbrengen, had ik voor mijn teerbeminde een mooie tuinset gekocht. Wit van kleur, hoewel ik liever zwart had gehad. Het cadeau moest een verrassing zijn op Moederdag, maar het werd helaas een ver-assing.

Columnist:

Asje blieft

Doorstarten of resetten

'Hoe lang duurt dit nog? Wanneer wordt het weer normaal? Ik bedoel net zo als voor de coronacrisis', vroeg iemand me. Wat is het moeilijk om te gaan met onzekerheid realiseerde ik me bij die vraag. We hechten aan vaste patronen die het leven voorspelbaar maken.

Pagina's