• Kinderboerderij de Schaffelaar

    de Rozelaar

Open dag Kinderboerderij Schaffelaar op zaterdag 5 oktober

26-09-2019, 15:08 | Lezersnieuws | Stichting De Rozelaar -

Kinderboerderij Schaffelaar

Kinderboerderij Schaffelaar is een nieuwe kinderboerderij, gelegen op Het Schaffelaar Erf van Landgoed Schaffelaar. Een oude schuur is de afgelopen periode omgebouwd tot een prachtig dierenverblijf. Op de kinderboerderij zijn dwerggeitjes, ouessant schaapjes, kuhne kuhne varkentjes, ezels en uiteraard echte Barneveldse kippen.

Open dag

Op zaterdag 5 oktober is er een open dag voor iedereen. Iedereen is tussen 10.00 en 16.00 uur van harte welkom op Stationsweg 2F, 3771 VH in Barneveld. Parkeren kan op parkeerplaats de Vetkamp, Stationsweg 6.

Op de open dag zijn er veel leuke dingen te doen op het Schaffelaar Erf: schminken, springkussen, koe melken, workshop varken maken, workshop dierenmasker maken, bedenk een dierennaam, los de puzzel op en grabbelen. Kijk ook binnen bij Dolfijn Kinderopvang, Rozelaar dagbesteding Geldersch Erf en het IVN.

Schaffelaar Erf

Landgoed Schaffelaar bestaat uit circa 90 hectare bos en natuur. De onderdelen van Landgoed Schaffelaar zijn Kasteel Schaffelaar, de Oranjerie, de Koewei en Het Schaffelaar Erf. Het Schaffelaar Erf wordt al jarenlang door KBB gerevitaliseerd, zodat er verbinding ontstaat tussen beleven, spelen, natuur, verleden en heden.

Op het Schaffelaar Erf is onder andere een kinderopvanglocatie van Dolfijn, Ina Art Atelier, IVN en dagbestedingslocatie van De Rozelaar te vinden. Binnenkort zal Trans World Radio zich vestigen in het poortgebouw.

Rozelaar

De Rozelaar is een christelijke zorginstelling die mensen met een verstandelijke beperking een warme plek in de samenleving biedt. We bieden een veilige warme woonplek, zinvolle dagbesteding en uitdagend werk, midden in de samenleving. Het beheren van een kinderboerderij is een erg mooie aanvulling op de diverse soorten dagbesteding die de Rozelaar al biedt. De cliënten van de Rozelaar staan midden in de samenleving. De Rozelaar vindt het belangrijk om de maatschappelijke zelfstandigheid van cliënten te bevorderen en te behouden. Door het beheren van een kinderboerderij, waarbij bezoekers (jong&oud) langskomen om in contact te komen met de dieren, integreren cliënten in de samenleving en dragen ze hun steentje hier aan bij.