Harmonie houdt verenigingsgevoel levend op afstand

02-04-2020, 12:55 | Lezersnieuws | Susanne Rijks

Het bestuur van Muziekgezelschap De Harmonie Barneveld brengt deze week een bos verse tulpen langs bij al haar leden. Door de maatregelen rondom het Coronavirus was ook deze Barneveldse vereniging genoodzaakt al haar activiteiten te staken. Met het brengen van een bosje bloemen wil het bestuur de leden een hart onder de riem steken.

De maatregelen betekende voor de vereniging een annulering van veel concerten. Dat begon met het Spaceconcert voor De Jonge Phil. Maar ook de deelname aan de Barneveldse Spelen op 28 maart en het Bevrijdingsconcert in samenwerking met het Comité 4 en 5 mei op 17 april konden geen doorgang vinden. Met het aanscherpen van de maatregelen vorige week kon ook het Barnevelds Gala niet plaatsvinden. Ook de repetities van alle orkesten zijn tot 1 juni afgelast. “Het is vanzelfsprekend en logisch dat al deze activiteiten geen doorgang hebben en tegelijkertijd merken we als vereniging dat we in moeilijke tijden altijd graag naar elkaar toe trekken, om steun en warmte te vinden bij elkaar”, geeft voorzitter Sander van Beek aan. Juist om dat gezamenlijke gevoel te laten blijken, besloten we als bestuur om al onze leden een persoonlijk bloemetje te overhandigen.

Mooie bijkomstigheid is dat we met dit gebaar ook gelijk een middenstander een aardige deal kunnen geven. Van Beek: “De tulpen komen van onze huisbloemist Herman Kloezeman en de bijgevoegde kaartjes zijn gedrukt door DSB Printservice, die doorgaans ons printwerk verzorgt.” Juist in deze tijd is dat belangrijk, om onze middenstand en ondernemers van eigen bodem te steunen.