• Open dag Kinderboerderij Schaffelaar

    de Rozelaar
  • Open dag Kinderboerderij Schaffelaar

    de Rozelaar

Geslaagde open dag Kinderboerderij Schaffelaar

07-10-2019, 12:19 | Lezersnieuws | Stichting De Rozelaar -

Nadat op vrijdag 4 oktober (dierendag) Kinderboerderij Schaffelaar officieel werd geopend door burgemeester dr. J.W.A. van Dijk, was het zaterdag tijd voor het Barneveldse publiek om kennis te maken met de kinderboerderij. De organisatie kijkt terug op een zeer geslaagde dag. 

Tussen 2 regenachtige herfstdagen in, was het zaterdag prachtig weer. Ruim 800 bezoekers kwamen op de open dag af. Er werd gesprongen op het springkussen, er werd geschminkt, gesmuld van de pannenkoeken, workshops van IVN gedaan en binnen gekeken bij Dolfijn  Kinderopvang. En uiteraard kon iedereen kennis maken met de dieren van de kinderboerderij.

Vanaf deze week is de kinderboerderij (Stationsweg 2F) geopend op maandag, dinsdag en donderdag van 10.00-16.00 uur en op woensdag, vrijdag en zaterdag van 10.00-16.30 uur. De toegang is gratis.

Kinderboerderij Schaffelaar

Kinderboerderij Schaffelaar is een nieuwe kinderboerderij, gelegen op Het Schaffelaar Erf van Landgoed Schaffelaar. Een oude schuur is de afgelopen periode omgebouwd tot een prachtig dierenverblijf. Op de kinderboerderij zijn dwerggeitjes, ouessant schaapjes, kuhne kuhne varkentjes, ezels en uiteraard echte Barneveldse kippen. De Rozelaar is beheerder van de kinderboerderij en cliënten van de Rozelaar doen de dierverzorging.

Schaffelaar Erf

Landgoed Schaffelaar bestaat uit circa 90 hectare bos en natuur. De onderdelen van Landgoed Schaffelaar zijn Kasteel Schaffelaar, de Oranjerie, de Koewei en Het Schaffelaar Erf. Het Schaffelaar Erf wordt al jarenlang door KBB gerevitaliseerd, zodat er verbinding ontstaat tussen beleven, spelen, natuur, verleden en heden.

Op het Schaffelaar Erf is onder andere een kinderopvanglocatie van Dolfijn, Ina Art Atelier, IVN en dagbestedingslocatie van de Rozelaar te vinden. Binnenkort zal Trans World Radio zich vestigen in het poortgebouw.

Rozelaar

De Rozelaar is een christelijke zorginstelling die mensen met een verstandelijke beperking een warme plek in de samenleving biedt. We bieden een veilige warme woonplek, zinvolle dagbesteding en uitdagend werk, midden in de samenleving. Het beheren van een kinderboerderij is een erg mooie aanvulling op de diverse soorten dagbesteding die de Rozelaar al biedt. De cliënten van de Rozelaar staan midden in de samenleving. De Rozelaar vindt het belangrijk om de maatschappelijke zelfstandigheid van cliënten te bevorderen en te behouden. Door het beheren van een kinderboerderij, waarbij bezoekers (jong&oud) langskomen om in contact te komen met de dieren, integreren cliënten in de samenleving en dragen ze hun steentje hier aan bij.