• Stoneridge-Orlaco wint innovatieprijs met ,,revolutionair camerasysteem'' voor bussen.

    Stoneridge-Orlaco
  • De camera van Stoneridge-Orlaco aan de zijkant van de bus.

    Stoneridge-Orlaco

Barnevelds bedrijf wint Europese innovatieprijs

BARNEVELD Stoneridge-Orlaco uit Barneveld is met camerasysteem MirrorEye één van de winnaars van een innovatieprijs tijdens de beurs Busworld Europe in Brussel. Deze awards zijn volgens het bedrijf één van de belangrijkste prijzen in de bus- en touringcarsector.

MirrorEye is volgens Stoneridge-Orlaco een revolutionair camerasysteem om buitenspiegels van een bus te vervangen door twee high definition-camera’s aan de zijkant van een voertuig. De chauffeur ziet de camerabeelden op twee schermen in de raamstijl van het voertuig. ,,Hij heeft zo optimaal zicht op weggebruikers naast en schuin achter het voertuig'', meldt het bedrijf.

,,MirrorEye vergroot de veiligheid, de dode hoeken worden geëlimineerd'', aldus Stoneridge-Orlaco. ,,De camera's bieden altijd een haarscherp en gedetailleerd beeld, ook bij laagstaande zon, regen, sneeuw en stof. De camera’s passen zich moeiteloos aan tussen het licht en donker in tunnels en bieden ook ’s nachts een perfect zicht dankzij de nachtzichtfunctie. Met beter zicht kun je comfortabel rijden en eenvoudig manoeuvreren in alle verkeerssituaties. Dit vergroot de veiligheid van de chauffeur en andere weggebruikers. Dankzij het compacte en aerodynamische design bespaar je bovendien op de brandstofkosten.''

Op Busworld Europe in Brussel staan veertien bussen met MirrorEye op stands van negen busfabrikanten. Het Nederlandse busbedrijf Ebusco, gevestigd in Deurne, won een innovatieprijs met de nieuwe bus Ebusco 3.0. Ook deze bus is voorzien van het camerasysteem van Stoneridge-Orlaco.