• Sybren Ophof (links) en eigenaar Timo Kruft van de TeKa Groep.

    TeKa Groep

Nieuwe directeur TeKa Groep in Barneveld

BARNEVELD Sybren Ophof is met ingang van deze maand de nieuwe algemeen directeur van de TeKa Groep in Barneveld.

Dat meldt het bedrijf, één van de grootste spelers in de Nederlandse evenementen- en congresbranche, op zijn website. Ophof gaat zich richten op de operationele aansturing van de TeKa Groep en de exploitatie van de ruim twintig locaties die daartoe behoren. Enkele voorbeelden zijn de Midden Nederland Hallen en kasteel De Schaffelaar in Barneveld, de Mauritskazerne in Ede, De Rijtuigenloods in Amersfoort, Het Oude Stadhuys in Gouda en Amsterdome in Amsterdam.

TIMO KRUFT Oprichter en eigenaar Timo Kruft blijft volgens de website ,,gewoon betrokken bij de TeKa Groep’’, maar gaat zich focussen op de ontwikkeling van nieuwe evenementenlocaties. ,,Ook krijgt hij door deze stap meer ruimte voor innovatieve projecten op het gebied van food, duurzaamheid en circulariteit.’’

Ophof heeft twintig jaar bij De Fabrique gewerkt, een industriële evenementenlocatie in Utrecht. ,,Ik ben daar begonnen als freelancer en was de laatste jaren commercieel directeur. Ik heb een geweldige tijd gehad, maar mijn taak daar zat erop. Het was tijd om mijn vleugels uit te slaan. Daarom heb ik deze zomer mijn afscheid aangekondigd’’, meldt hij op de website van de Teka Groep.

Zijn ambitie is dat de TeKa Groep gaat uitblinken in flexibiliteit, creativiteit, gastvrijheid en focus op de klant. ,,Ik zeg niet dat dat niet goed gaat nu, maar ik denk dat we dat naar een volgend niveau kunnen tillen. Ik wil altijd een negen scoren, klanten echt in de watten leggen.’’

MULTINATIONALS De TeKa Groep organiseert jaarlijks naar eigen zeggen zo’n 1.800 events voor een brede doelgroep: van particulieren tot mkb-bedrijven en van overheden tot multinationals.

Onder de TeKa Groep vallen diverse marketinglabels (onder meer Kasteelfeesten en DLC), ondersteunende bedrijven op het gebied van catering (De Preuverie), techniek (Alpha Light & Sound) en personeel (Eventcrew) en een tak die zich bezig houdt met de ontwikkeling van nieuwe concepten en locaties. Bij de TeKa Groep werken zo’n 350 medewerkers.