Verkeer en Vervoer

BARNEVELD/KOOTWIJKERBROEK Zet nu alsnog spoedig in op trajectcontroles op de N800, de Wesselseweg tussen Barneveld en Kootwijkerbroek. Deze weg vraagt om extra veiligheidsmaatregelen.
BARNEVELD De onoverzichtelijke fietsoversteekplaats aan de Vellerselaan in Barneveld wordt nog voor de zomer aangepakt. Deze week is het definitieve ontwerp bekendgemaakt. Onder meer worden stopborden geplaatst, komen er verkeersremmende drempels, worden de rijbanen aan de westzijde samengevoegd en krijgt de weg een middengeleider.
Advertorial
BARNEVELD Negen jaar geleden startte Gerrit Boone (31) vanuit het ouderlijk huis in Kootwijkerbroek met Boone IT. Inmiddels is een modern pand in Barneveld...
BARNEVELD Reizigers die de stations Barneveld-Noord en Centrum aandoen, zijn daar niet onverdeeld tevreden over. Uit onderzoek van I&O Research in opdracht van de NS blijkt dat het percentage reizigers dat een 7 of meer geeft voor deze stations, de afgelopen periode relatief laag is. Blijer zijn zij met het nieuwere station Barneveld-Zuid.
BARNEVELD Bewoners van de Stationsweg en het Van Breugelplantsoen willen dat de gemeente Barneveld iets doet aan de drempels ter hoogte van de Vliegersvelderlaan en het Van Breugelplantsoen. Zij zeggen er 'zeer enstige geluidsoverlast' van te ondervinden. Oppositiepartij Lokaal Belang stelt er schriftelijke vragen over.
Advertorial
BARNEVELD Ondernemers opgelet. Medio maart verschijnt De Etalage, een magazine vol verhalen over bedrijven uit de regio. Wat heb jij te melden aan meer dan...
BARNEVELD Een boom is zondagnamiddag op een geparkeerde Suzuki Wagon gevallen. Dat gebeurde op de Lijsterstraat in Barneveld.
BARNEVELD Het gedeelte van De Nijkerkerweg tussen de rotonde bij het hulpverleningscentrum en de spoorwegovergang bij Harselaar wordt van 17 februari tot 27 maart afgesloten in de rijrichting vanaf Harselaar naar Barneveld.
Advertorial
BARNEVELD Biedt een VMBO-opleiding nog voldoende mogelijkheden in een samenleving die steeds complexer wordt? Zeker, vinden drie oud-leerlingen van De...
BARNEVELD Er is een nieuw plan in de maak om de inmiddels gewraakte oversteek op de Burgemeester Kuntzelaan in Barneveld ter hoogte van restaurant De Hebberd aan te pakken. Insteek is nu om het zebrapad en de fietsoversteek zo'n vijftien meter uit elkaar te halen.
BARNEVELD Een lage heg in twee delen vormt sinds dinsdagavond de basis voor de nieuwe inrit aan de Nieuwstraat in Barneveld, tussen restaurants Het Schaap en De Hebberd. Aan de kant van Het Schaap is een doorgang gecreëerd van ruim drie meter breed. Aan de andere kant kunnen fietsers en wandelaars zigzaggend tussen beide heggen slalommen.
BARNEVELD Leerlingen van het Van Lodenstein College in Barneveld hebben onlangs samen met verkeerswethouder Hans van Daalen een nieuw verkeersbord geplaatst bij de ovatonde in Barneveld. Het geel reflecterende bord moet automobilisten beter waarschuwen voor overstekende fietsers.