• De eerste straten in de gemeente Barneveld zijn inmiddels versierd.

    ...

Online Koningsdag krijgt vorm: 'Het enthousiasme is groot'

BARNEVELD De organisatie van de Samen Sterk Oranje Tour heeft meerdere acts gestrikt voor de live-uitzending op Koningsdag. Er zijn onder meer optredens van saxofonist Ivar Bralts, goochelaar Joost, Feikje Douwina en Muziekschool De Weergave.

,,Het enthousiasme is groot'', zegt Rik van der Woerd, verantwoordelijk voor de samenstelling van dit deel van het programma. ,,Zaterdag maken we het complete programma bekend, maar ik kan nu al zeggen dat we maandag een zeer gevarieerd aanbod kunnen bieden. Van muziek tot cabaret, met een spectaculaire afsluiting.'' De optredens vinden plaats in de studio van Hype Automatisering en op locatie langs de route. Alles is live te volgen via internet (www.barneveldsekrant.nl).

TOESPRAAK BURGEMEESTER De live-uitzending start om 11.00 uur met de koningsdagtoespraak van burgemeester Asje van Dijk. Daarna rijden de auto's van de Barneveldse Krant, uitgerust met camera, door de straten om te registreren hoe Koningsdag in de gemeente Barneveld wordt gevierd. De route voert onder meer door Barneveld, Voorthuizen en Kootwijkerbroek. Een mobiel camerateam verzorgt meerdere interviews, ook in Terschuur-Zwartebroek en Garderen. De uitzending is een mix van live-beelden, interviews en muziek en andere acts.

ANDERHALVE METER De organisatie benadrukt dat ze rekening houdt met alle geldende RIVM-richtlijnen, zoals anderhalve meter afstand houden, zowel tijdens het filmen als in de studio. ,,Het is nadrukkelijk niet de bedoeling dat mensen in groepen langs de route gaan staan, maar als je de onze auto's tegenkomt, is het natuurlijk leuk als je even naar de camera zwaait'', zegt Geertjan Jansen namens de organisatie. ,,Ook leuk voor later als je de beelden van deze historische Koningsdag nog eens terugkijkt.''

NATIONALE TOOST Om 16.00 wordt het glas geheven tijdens de Nationale Toost, een initiatief van het Oranje Fonds om samen een mooi moment te creëren en het 'eenzaamheidsvirus' te bestrijden. Jansen: ,,De bewoners van een appartementencomplex in Barneveld zijn al druk met de voorbereidingen. Het resultaat is maandag om 16.00 uur live te zien.''

HELDEN LIVE STREAM Rond 16.15 uur stopt de uitzending van de Barneveldse Krant. Helden Live Stream verzorgt aansluitend een muzikaal programma, tot 20.00 uur te volgen via online videoplatform Twitch. De voorlopige line-up bestaat uit DJ Mart, Bouwmeester, DJ Lekker, Nowaltorz, Emma & Rooze, Chico & Jools en Runny Rem ft. Isax.

INITIATIEF 'Online' Koningsdag in Barneveld is een initiatief van de Barneveldse Krant, in samenwerking met Rik van der Woerd en Helden Live Stream.