• Vrijwilligers en deelnemers van De Klup, vrijetijdsbesteding voor mensen met een verstandelijke beperking.

    Annelies Barendrecht
  • Bram van den Heuvel
  • Wouter van Dijk

Al 750 aanmeldingen vrijwilligers Hart voor Barneveld

BARNEVELD Al 750 vrijwilligers hebben zich aangemeld voor Hart voor Barneveld, het vrijwilligersevenement dat vrijdag 7 december plaats vindt in de Midden Nederland Hallen.

Dat laat de organisatie weten. ,,We zijn blij verrast door het grote aantal aanmeldingen en de medewerking die we hebben gekregen vanuit verenigingen en andere organisaties waar vrijwilligers actief zijn. Het geeft aan dat er behoefte is aan een moment om vrijwilligers te bedanken voor hun inzet.”

RADIO 538 Tijdens Hart voor Barneveld worden vrijwilligers uit de gemeente Barneveld getrakteerd op tal van gratis activiteiten. Zo is er ‘s avonds voor de wat jongere vrijwilligers een groot feest met de drive-inshow van Radio 538. Dj’s van de populairste radiozender van Nederland draaien bekende hits en nieuwe dancetracks vanuit hun led dj-booth. Elke vrijwilliger krijgt deze avond een aantal gratis consumpties.

WORKSHOPS ‘s Middags zijn er in de Midden Nederland Hallen workshops. Vrijwilligers kunnen bijvoorbeeld sushi bereiden, een wikkelarmband maken of een eigen kunstwerk schilderen. Er zijn proeverijen van whiskey, wijn en thee, vrijwilligers kunnen de natuurfilm Wild bekijken of een lesje etiquette volgen van een butler die werkte voor prinses Margriet.

AANMELDEN Vrijwilligers die zich nog niet hebben aangemeld voor het evenement, kunnen dat nog doen. ,,Er is gelukkig nog plek, maar je moet wel snel zijn. Alle tafels van het grote vrijwilligersdiner zijn al vol en ook bij een aantal workshops gaat het hard”, meldt de organisatie.

Hart voor Barneveld is een initiatief van de Midden Nederland Hallen en stichting Welzijn Barneveld. Het event wordt mede mogelijk gemaakt door een aantal lokale bedrijven en organisaties. Aanmelden kan via www.hartvoorbarneveld.nl, Welzijn Barneveld (dinsdag tussen 14.00 en 16.00 uur) en de kassa van het Schaffelaartheater (woensdag- en vrijdagmiddag tussen 14.30 en 16.30 uur).