• Gerjo Schepers

Otterloër wil zorgmedewerkers bedanken door te bewegen

OTTERLO “Kom in beweging!”, die oproep doet sociaal ondernemer Gerjo Schepers uit Otterlo. Het project dat hij heeft opgetuigd heet Vitaal in Regio Foodvalley. Deelnemers kunnen zich door te bewegen inzetten voor een goed doel: medewerkers van ziekenhuis Gelderse Vallei bedanken en lokale ondernemers steunen die het moeilijk hebben.

Door te bewegen kunnen punten verdiend worden, die vervolgens omgezet worden in dinerbonnen. Deze bonnen worden gedoneerd aan zorgmedewerkers om hen te bedanken voor hun inzet in de strijd tegen corona. ,,We kunnen wel langs de zijlijn gaan staan klappen, maar veel beter is om te kijken of we echt iets kunnen betekenen voor al die fantastische mensen die onze regio dragen", aldus Schepers.

APP Schepers werkt samen met Rabobank Vallei en Rijn en platform SamenGezond. De Rabobank steunt het project met honderd dinerbonnen voor ziekenhuismedewerkers en met de gratis SamenGezond-app kunnen deelnemers punten sparen. Elke duizend stappen worden beloond met punten. Alle deelnemers krijgen 150 punten als startbonus. 

Mariska de Kleijne, directievoorzitter van Rabobank Vallei en Rijn: ,,Dit maatschappelijke initiatief past goed bij de Rabobank en het unieke aan dit project is dat het aan drie kanten werkt: stimuleren van de vitaliteit van de inwoners van de regio Foodvalley, steun aan restaurants uit de regio en bedanken van zorgmedewerkers."

Nanda de Jong van SamenGezond: ,,Als partner van de coalitie Preventie van Regio Foodvalley werken we graag mee aan het verbeteren van de gezondheid van de inwoners uit de regio. Het initiatief van Gerjo Schepers sluit daar naadloos bij aan." 

Meer informatie over het initiatief is te vinden op de Facebookpagina van Vitaal in Regio Foodvalley.

Label:

Coronavirus