• ..

RIVM: 'Al 24 dagen geen doden door corona in gemeente Barneveld'

BARNEVELD Volgens de officiële cijfers van het RIVM zijn er sinds vrijdag 17 april geen inwoners van de gemeente Barneveld overleden aan het coronavirus. Sinds maandag 27 april werden er geen Barnevelders met coronaklachten opgenomen in het ziekenhuis. 

Tot en met maandag registreerde de overheidsinstantie in totaal zes Barneveldse sterfgevallen en achttien ziekenhuisopnames. Het aantal geregistreerde besmettingen stijgt nog wel en staat inmiddels op 114 personen.

OMLIGGENDE GEMEENTEN De gemeente Ede telt twintig sterfgevallen, Renswoude vijf, Scherpenzeel twee, Woudenberg twee, Nijkerk drie en Leusden vier. In de gemeente Putten zijn volgens de cijfers nog geen inwoners overleden aan corona.

Het aantal sterfgevallen door corona per gemeente is mogelijk hoger dan het RIVM aangeeft. ,,Niet alle mensen die in Nederland overlijden, zijn getest op COVID-19", schreef het RIVM daar eerder al over.

VIRUS NOG NIET VERSLAGEN Hoewel de cijfers in Barneveld en meerdere anderen gemeenten positiever zijn dan enkele weken geleden, benadrukt de regering dat het coronavirus nog niet is verslagen. Juist nu de maatregelen worden versoepeld is het volgens de overheid cruciaal dat iedereen afstand houdt, de handen geregeld wast en zich aan alle andere richtlijnen houdt.

Bekijk hieronder de grafiek