• ...

Tiende Barnevelder met corona in ziekenhuis opgenomen

BARNEVELD Het aantal Barnevelders dat met coronaverschijnselen is opgenomen in het ziekenhuis, is opgelopen tot tien. Dat blijkt uit cijfers die het RIVM vandaag naar buiten bracht.

Uit de cijfers is niet op te maken of deze inwoners van de gemeente Barneveld op de intensive care of een andere afdeling van het ziekenhuis zijn opgenomen. Het aantal opgenomen mensen uit Barneveld blijft tot op heden relatief beperkt, vergeleken met de meeste andere gemeenten in Nederland. Omgerekend naar 100.000 inwoners, telt de gemeente Barneveld op dit moment 16,9 besmette personen die in het ziekenhuis zijn opgenomen. In de regio is dit getal alleen in de gemeente Putten lager (8,3). Ook in de gemeenten Apeldoorn (18,3) en Scherpenzeel (20,2) en Leusden (23,0) valt het aantal met corona opgenomen personen relatief mee. Gemiddeld zijn er iets meer mensen met het besmettelijke virus opgenomen uit de gemeenten Amersfoort (26,7 mensen op 100.000 inwoners), Ede (37,6), Nijkerk (41,7), Renswoude (55,1) en Woudenberg (52,4). De Limburgse gemeente Peel en Maas noteert gemiddeld nog meeste ziekenhuisopnames: 294,8 op 100.000 inwoners.

De regionale verschillen in de pandemie zijn nog altijd groot, aldus het RIVM. De meeste mensen die positief zijn getest op het coronavirus komen nog altijd uit de provincie Brabant: bijna een kwart van het totaalaantal bevestigde besmettingen. In de provincie Groningen zijn de minste besmettingen (1,1 procent van het totaal).