De Spreng wint schoolzwemmen in Voorthuizen

VOORTHUIZEN Basisschool De Spreng uit Barneveld heeft zaterdag in zwembad De Heuvelrand in Voorthuizen de School Zwemkampioenschappen van zwemvereniging DWK gewonnen.

Er deden slechts vier teams mee: drie van De Spreng en één van de Koningin Beatrixschool. ,,Er hebben nog enkele DWK'ers mee gedaan, zodat alle aanwezige kinderen in ieder geval konden deelnemen'', meldt DWK.

Het eerste onderdeel was een estafette over 6 x 25 meter, waarbij alle kinderen van het schoolteam deelnamen. Daarna werd gestreden om de snelste tijden op de 25 meters borst- en rugcrawl voor de kinderen in groep 3, 4, 5 en 6 en op de 50 meters voor de bovenbouw.

Laura Volkers (De Spreng) zegevierde twee keer bij de kinderen van groep 3 en 4, Ruben van Driesten won de twee onderdelen in de middenbouw en Dylan Donkersteeg was de snelste bij de zwemmers uit groep 7 en 8.

Eindstand: 1. De Spreng 1 (314), 2. De Spreng 2 (311), 3. De Spreng 3 (284) en 4. Beatrixschool (278).

DWK hield eerder ook al School Zwemkampioenschappen in het zwembad van de Veluwehal in Barneveld. Teams van de volgende scholgen gaan naar de Gelderse School Zwemkampioenschappen: De Spreng (Barneveld), Koningin Beatrixschool (Kootwijkerbroek), Koningin Julianaschool, De Zandberg en De Bron (allen Barneveld).

,,De Beatrixschool profiteert van de regels, die zeggen dat er van een school slechts één team mag deelnemen aan de Gelderse kampioenschappen'', aldus DWK.