• Hans-Lukas Zuurman
  • Hans-Lukas Zuurman

Denkavit hervat productie veevoeders na explosie

VOORTHUIZEN Veevoederbedrijf Denkavit aan de Tolnegenweg in Voorthuizen draait weer nagenoeg op volle toeren. Dat meldt de onderneming donderdagmiddag in een persbericht.

De productie lag tijdelijk stil nadat vrijdagmorgen 3 april een stofexplosie plaats vond in één van de grondstofsilo's van de kalvermelkfabriek. Door de ontploffing, waarbij niemand gewond raakte, werden de zijwandbeplating en een deel van het dak boven de silo's weggeslagen. ,,Dat is bij een stofexplosie ook de bedoeling om zo de druk af te voeren'', aldus Denkavit.

Het bedrijf kon de productie van veevoeders een dag later alweer grotendeels opstarten. ,,Zelfs de kalvermelkfabriek draait weer gedeeltelijk'', meldt de onderneming in Voorthuizen. Denkavit stelt een onderzoek in om de oorzaak van het incident te achterhalen.

Mede dankzij productiemogelijkheden in een fabriek van Denkavit in Frankrijk zijn volgens het veevoederbedrijf er geen problemen ontstaan bij het uitleveren van producten. ,,De eventuele vertraging is in goed overleg gecommuniceerd met de klanten.''

Denkavit verwacht de productie in de kalvermelkfabriek de komende tijd weer stapsgewijs op te kunnen schalen.