• Evert Elzinga

Edervener (19) mishandeld en beroofd

EDERVEEN Een 19-jarige jongen uit Ederveen is woensdag 23 november mishandeld en beroofd op de Otterloseweg in Ede. Het slachtoffer was daardoor lichtgewond geraakt. Dat maakte de politie dinsdag bekend. De politie heeft de zaak in onderzoek en roept getuigen op te reageren.

Het slachtoffer was die woensdag omstreeks 15.00 uur op de fiets naar Ede gegaan om Sinterklaascadeautjes te kopen. Op de terugweg, omstreeks 17.30 uur, werd hij op de Otterloseweg (een stuk voorbij het tunneltje) door een scooterbestuurder klem gereden en vervolgens mishandeld. Het slachtoffer raakte daarbij buiten bewustzijn.

Nadat hij later was bijgekomen, ontdekte de 19-jarige dat hij zijn portemonnee miste. Ook was hij vanwege pijn door de mishandeling niet meer in staat om naar huis te fietsen en moest hij naar huis lopen.

Van de dader ontbreekt nog elk spoor. Het slachtoffer kon door de schrik en duisternis ook geen beschrijving kunnen geven. Getuigen die wellicht iets hebben gezien of gehoord van het voorval worden gevraagd zich te melden. De politie is bereikbaar op telefoonnummer 0900-8844 of via het tipformulier hier op de politiewebsite.