• Snollebollekes is momenteel één van Nederlands meest succesvolle popartiesten.

    Egbert Egberts

Snollebollekes ziet af van optreden in Barneveld

BARNEVELD De Brabantse feestact Snollebollekes treedt zaterdagavond niet op tijdens de eerste editie van Helden van Holland, in de Barneveldse Veluwehal. De reden is dat zanger Rob Kemps vader is geworden en thuis nodig is. 

Wouter van Dijk

Dat meldt organisator Tom Hengeveld van het Barneveldse muziekfeest. ,,Hartstikke jammer, maar ook heel begrijpelijk'', zegt hij. ,, Het is heel menselijk. Iemand die net vader is geworden, is thuis nodig, ook als je zanger van een bekende act bent.'' Hengeveld kreeg de annulering vrijdag te horen. ,,We hebben direct via het boekingsbureau kunnen schakelen en drie vervangende artiesten kunnen regelen. Ik weet zeker dat we alsnog een supermooie avond gaan neerzetten. We gaan het publiek absoluut niet teleurstellen. Ik organiseer al vaker feesten in Barneveld, het wordt alsnog echt top.''

De drie artiesten die zaterdagavond extra geregeld zijn ter vervanging van Snollebollekes, zijn Het Feestteam - bekend van de hit Shirt uit en Zwaaien -, Joeri Plaizier en Jeffrey Heesen. Daarnaast waren al optredens gepland van Henk Dissel, Frans Duijts, John West en Tino Martin. Tussen de acts door verzorgt DJ Willow de muziek. 

Hengeveld: ,,We hopen dat Snollebollekes op een later moment alsnog in Barneveld zal optreden.'' Helden van Holland vindt zaterdagavond plaats in de Veluwehal en begint om 19.00 uur. Het feest is met 2500 bezoekers volledig uitverkocht.