• Erik van't Land

Groep 6a van Eben Haëzerschool wint schilderwedstrijd kunstkippen

BARNEVELD Groep 6a van de Eben Haëzerschool, hebben de miniatuurkippen voor Koningsdag het mooist beschilderd. Zij kregen hier woensdag de eerste prijs voor. De klas liet Jette Hofland en Colina Melissen van de Rehobothschool uit Kootwijkerbroek en Niek van basisschool De Zaaier in Terschuur achter zich.

De leerlingen van de schakelgroep 6-7-8 van de Eben Haëzerschool kregen bovendien de zogenoemde 'oeuvreprijs', voor de bijzondere koets met prinsessen en twee kippetjes die zij hadden gemaakt. De deskundige jury, bestaande uit Nan Mooij, Mona Tamaëla, Simone Gielen en burgemeester Asje van Dijk, was erg enthousiast over alle fraaie beschilderingen. De individuele winnaars kregen cadeau-cheques uitgereikt, de winnende klassen ontving voorleesboeken van Snuf de Hond voor hun werk. Honderden leerlingen van basisscholen in de gemeente Barneveld beschilderden en versierden duizend kunstkippetjes in de aanloop naar Koningsdag.

Op de dag van de verjaardag van koning Willem-Alexander werden deze opgesteld op het Raadhuisplein in Barneveld, in vorm van de letter W en een kroontje. De beschilderde kippen worden tot en met september tentoongesteld in Barneveldse winkels en in horecapanden.