• Sian Howells

Koninklijke onderscheiding voor Eric Vreezen

WOUDENBERG Eric Vreezen, voorzitter van Stichting Dierenambulance Woudenberg e.o., is zaterdag Koninklijk onderscheiden. Burgemeester Titia Cnossen reikte de onderscheiding uit namens Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander in het Roofvogel Centrum in Lunteren. Hier vond het jubileumfeest plaats ter ere van het 20-jarig bestaan van de Stichting Dierenambulance Woudenberg e.o.

Vreezen (68) werd benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau vanwege zijn grote inzet voor de Stichting Dierenambulance Woudenberg e.o. Vanaf de oprichting van deze stichting in 1996 is hij betrokken geweest. Hij begon als chauffeur en is sinds 2000 voorzitter. Ook zorgt hij voor het onderhoud van de dierenambulance en heeft hij speciale vangkooien ontworpen en gemaakt waarmee gewonde dieren veiliger vervoerd kunnen worden.

Eric Vreezen zet zich al 20 jaar in voor de dierenambulance en speelt een belangrijke rol als het gaat om het dierenwelzijn in Woudenberg en omgeving. Naast zijn functie als voorzitter heeft Vreezen ook een belangrijke rol gespeeld bij de totstandkoming van de Dierenambulances V.E.V. (Veluwe, Eem en Vallei). Dit is een regionale samenwerking met Dierenambulances Amersfoort, Nijkerk en de Gelderse Vallei. Op deze manier wordt de zorg voor dieren in nood zo goed mogelijk gemaakt. Eric is hier secretaris.

,,Ik ben er trots op dat er in Woudenberg mensen wonen zoals de heer Vreezen die zich met enthousiasme en gedrevenheid inzetten voor het welzijn van dieren. Ik vind het mooi dat we op deze manier waardering aan hem kunnen laten zien", aldus burgemeester Cnossen.