• 2018: burgemeester Van Dijk bezoekt familie Van Luttikhuizen om hen - als ouders van een kind dat extra zorg vraagt - een gebaar van waardering te brengen namens HandicapNL.

    Pauw Media

Burgemeester Van Dijk vertrekt, Wilma Gorissen komt bij HandicapNL

BARNEVELD/KOOTWIJKERBROEK Burgemeester Asje van Dijk van Barneveld legt het voorzitterschap van de Raad van Toezicht van het goede doel HandicapNL neer. Van Dijk bekleedde deze functie acht jaar lang, bij de organisatie die tot 2018 bekend was onder de naam Revalidatiefonds en Fonds Verstandelijk Gehandicapten. Volgens de organisatie begeleidde Van Dijk HandicapNL naar een 'modernere en slagvaardige fondsenwervende organisatie'.

Waar Van Dijk zijn taak neerlegt, treedt Wilma Gorissen juist toe tot het bestuur van de Raad van Toezicht als bestuurslid. De 49-jarige Kootwijkerbroekse is directeur van de Stichting Ons Bedrijf, een organisatie voor begeleid werk en dagbesteding in Barneveld. Van Dijk wordt als voorzitter opgevolgd door Jan Sebel. Hij was 33 jaar lang registeraccountant en is al tientallen jaren toezichthouder met ervaring in de wereld van cultuur en goede doelen.