• Pauw Media

Burgemeester Barneveld verwelkomt 59.000e inwoner

BARNEVELD Met de geboorte van de Barneveldse baby Elisabeth van den Bosch, op 24 december, stond de teller van het aantal inwoners van de gemeente Barneveld op dat moment op exact 59.000. Later dit jaar wordt de 60.000e Barnevelder verwacht.

 Uit handen van burgemeester Asje van Dijk ontvingen de ouders van Elisabeth donderdag een cheque ter waarde van 590 euro, speciaal bedoeld voor hun dochter. Het is inmiddels traditie dat de burgemeester iedere duizendste inwoner persoonlijk welkom heet. Daar hoort een cheque bij, ter waarde van één eurocent voor iedere inwoner.

Het inwonertal van Barneveld nam in iets meer dan elf maanden tijd met duizend mensen toe, aangezien de 58.000e inwoner in januari vorig jaar werd verwelkomd. De verwachting is dat deze gemeente de komende jaren zal blijven groeien in inwonertal, tot zo'n 70.000 in het jaar 2030. De verwachte groei van het aantal inwoners staat voor de komende tijd op gemiddeld jaarlijks ruim 22 procent, terwijl dat landelijke percentage onder de 8 procent ligt. Dat komt enerzijds door het feit dat in Barneveld momenteel veel jonge gezinnen wonen en anderzijds doordat er meer mensen van buitenaf naar deze gemeente toe verhuizen.