Metamorfose voor schilderswinkel De Nooy

VOORTHUIZEN De verf- en behangwinkel van schildersbedrijf De Nooy aan het Smidsplein in Voorthuizen ondergaat de komende weken een grote metamorfose. Het assortiment wordt, onder leiding van de nieuwe eigenaar Aartiënne Kleijer, fors uitgebreid, met vooral veel meer ruimte voor interieuradvies.

Door Wouter van Dijk

Dat meldt eigenaar Hans de Nooy van het schildersbedrijf. ,,Dit is voor ons het moment om met onze tijd mee te gaan. Met de komst van Kleijer in de winkel, een oud-medewerkster van ons, voegen we veel expertise toe op het gebied van lyfestyle, interieur en kleine meubels. De huidige onderdelen - verf, behang, zonwering en vloerbedekking - blijven daarnaast gewoon bestaan."

Niet toevallig valt de metamorfose samen met het vertrek van de bijna 65-jarige Evert Jan van Norden, die na bijna vijftig jaar afscheid neemt van de winkel en van zijn pensioen gaat genieten. ,,Evert Jan, voor veel Voorthuizenaren bekend als 'meneer De Nooy', is werkelijk een begrip geweest voor de winkel, hij hoorde bij wijze van spreken bij het meubilair. Veel klanten kwamen ook graag voor hem. In de zoektocht naar een goede opvolger zagen we vooral de meerwaarde die Kleijer de winkel kan geven. Zij heeft als zelfstandige veel kennis opgedaan op het gebied van binnenhuisarchitectuur en advisering." De huidige andere medewerkers in de winkel blijven ook in de nieuwe winkel aan het werk.

Per zaterdag 4 juli moet de vernieuwde winkel opengaan, dat is althans de planning. ,,Voor die tijd zal er een grondige verbouwing plaatsvinden. Tijdens die verbouwing blijft de winkel wel gewoon open." De winkel aan het Smidsplein werd zestig jaar geleden geopend naast het veel oudere schildersbedrijf van De Nooy uit 1754. ,,Dit bedrijf blijft gewoon zoals het is. Juist doordat we nu advies en uitvoering bij elkaar onder één dak brengen, denken we flink te kunnen versterken. Deze 'internettijd' vraagt ook om goed persoonlijk advies. Mensen kunnen alles vinden op het web, maar zien juist daardoor door de bomen het bos niet meer."

Het schildersbedrijf staat momenteel met Hans en Angela de Nooy onder leiding van de negende generatie van deze familie. ,,Bij mijn weten zijn we daarmee het oudste schildersbedrijf van Nederland." Het bedrijf zelf heeft klanten in de regio, via franchise-constructies bedient het bedrijf daarnaast de landelijke markt als het gaat om schildersabbonnementen. ,,Met die tak zitten we inmiddels werkelijk van Groningen tot Maastricht."

Op een later moment, als alles op de rit is, volgt een feestelijke opening van de nieuwe winkel, zegt De Nooy. ,,Met de daarbij behorende aanbiedingen."