• Gerwin van Luttikhuizen

Nieuwe glijbaan Oosterbosbad Barneveld afgekeurd

BARNEVELD De nieuwe 34 meter lange glijbaan in het Oosterbosbad in Barneveld is afgekeurd en zal, voordat de baan opengesteld wordt, aangepast moeten worden. Dat meldt locatiemanager Mathieu Timmermans van Optisport. Het geplande feest in het bad vrijdagmiddag gaat wél door, maar zonder glijbaan.

,,We balen hier enorm van, maar we kunnen er niets aan doen'', zegt Timmermans. ,,Vanmorgen kregen we te horen dat de glijbaan niet voldoende veilig is. Het probleem zit 'm in de uitloop van de glijbaan. Zwemmers kunnen in de huidige constructie de bodem raken en dat is niet de bedoeling. Dit wordt aangepast, zodat de glijbaan zo snel mogelijk open kan, maar hoe snel dat precies zal zijn, is nu nog moeilijk te zeggen.''

Vanwege de geplande opening van de nieuwe glijbaan én de start van de zomervakantie had Optisport al een feest in het zwembad gepland aankomende vrijdagmiddag. ,,Dat feest laten we gewoon doorgaan, al is het dan zonder glijbaan.'' Zo vindt er een wedstrijd schoonspringen plaats en een workshop zeemeerminzwemmen. 

Daarnaast zijn er in het bad vanaf 13.30 uur tot 17.00 uur doorlopende activiteiten. Zo ligt er een opblaasglijbaan in het wedstrijdbad en is er een buikschuifbaan. Kinderen kunnen er stoepkrijten en er staat een informatiekraam over zwemles en aquasport.