• Jannes Bijlsma

Opinie: 'Hoezo inspraak over speeltuintjes in Voorthuizen?'

Graag wil ik reageren op het artikel in de Barneveldse Krant van vorige week zaterdag, over de herinrichting van speeltuintjes in Voorthuizen. Wat is een speeltuintje, anders dan 'een tuintje om in te spelen'? Horen daar niet vanzelfsprekend speeltoestellen in, zoals een glijbaan en een wipkip? Is het dan niet logisch dat niet alle inwoners reageerden op het aanbod van de gemeente, om te komen 'inspreken' bij de herinrichting?

De woordvoerder van de gemeente Barneveld heeft helaas niet goed geluisterd naar de inspraak, met betrekking tot het tuintje op de hoek Marijkelaan/Margrietlaan. Die ene meneer die de gemeente heeft gesproken, heeft volkomen het tegenoverstelde gezegd van wat er geciteerd staat. Hij was het absoluut niet eens met de inrichting en pleitte juist wél voor speeltoestellen.

Er zou geen reactie zijn gekomen op het voorlopige ontwerp? Ook dat klopt niet. De vrouw van genoemde meneer heeft direct een mail gestuurd. Zoals bewoonster Nikita Schenk terecht zegt: 'Geef ons als bewoners dan niet de indruk dat we kunnen meepraten'. Er zouden niet genoeg kinderen in de buurt wonen? Nonsens! Er wonen er genoeg en er wérd gebruik gemaakt van het speeltuintje! Nieuwe gezinnen met kinderen zouden nog wel eens af kunnen zien van een verhuizing om die reden.

Keien en een buutvrij-paal. Wie staat hier voor paal? En ook heel fijn dat de veilige omheining is weggehaald trouwens; kunnen de kinderen tenminste vrij de straat op naar de vele langsrijdende en geparkeerde vrachtwagens van Brons. Goed idee!

Wat wij willen, beste gemeente Barneveld? Een veilige omheining en wat speeltoestellen. Tja, dat het jullie na al handen vol geld heeft gekost, is dan júllie probleem.

Met een vriendelijke zucht,

Marjorie van Halem, Voorthuizen