• Het cornavirus.

    Pete Linforth

Eerste coronabesmetting in Scherpenzeel

SCHERPENZEEL Ook in Scherpenzeel is inmiddels bij een inwoner het coronavirus vastgesteld. Het is bovendien mogelijk dat meerdere inwoners besmet zijn geraakt met het virus. Dat heeft de gemeente Scherpenzeel zondagmiddag bekendgemaakt. Over hoe, wanneer en waar de Scherpenzeler besmet is geraakt doet de gemeente om privacy-redenen geen mededelingen, evenmin over het precieze aantal mogelijke besmettingen.
Scherpenzeel bleef lang zonder coronabesmettingen terwijl buurgemeenten als Woudenberg en Barneveld daarmee al minstens een week te maken hebben. In de directe regio is alleen Renswoude nog 'coronavrij'. Burgemeester Harry de Vries kijkt niet op van de besmetting in zijn dorp. ,,Allereerst wens ik de patiënt in deze situatie beterschap toe. Ik begrijp dat het voor Scherpenzeel een schok is, dat nu ook in onze gemeente het corona-virus is vastgesteld. Hoewel we hier natuurlijk wel op voorbereid waren. Ik wil u allen op het hart drukken: houd afstand van elkaar. Denk aan de 1,5 meter afstand, hierdoor krijgt besmetting weinig kans. Doe het voor de gezondheid van ons allen en in het bijzonder voor de zwakkeren onder ons. Dit is ons belangrijkste wapen tegen het coronavirus, helemaal nu we ook in Scherpenzeel met dit virus de strijd aan gaan. Ik wens u allemaal veel sterkte toe." 

Meer informatie op de websites van RIVM (Rijksinstituut voor Volksgezondheid), de Veiligheidsregio Gelderland-Midden (VGGM) en de website van de gemeente: scherpenzeel.nl/coronavirus