• De Barneveldse Jongerenraad wil dat er een actieplan komt tegen alcohol in het verkeer.

    ...

Gratis rijbewijs voor deelnemers Alcohol Verkeer Cursus

BARNEVELD Inwoners van de gemeente Barneveld die de Alcohol Verkeer Cursus volgen, betalen geen kosten voor het aanvragen van hun eerste rijbewijs. De gemeente vergoedt dit bedrag (40,65 euro) op vertoon van het deelnamecertificaat.

De cursus is bedoeld om weggebruikers bewust te maken van de gevolgen van het rijden onder invloed. Ook wordt aandacht besteed aan de effecten van drugs en mobiel telefoongebruik tijdens het rijden. ,,De cursus is een goede aanvulling op de theorie die u volgt voor het behalen van uw rijbewijs´´, aldus de gemeente,

De cursus wordt steeds 's avonds (van 19.00-20.30 uur) gegeven in het gemeentehuis op de volgende dinsdagavonden: 11 februari, 10 maart, 14 april, 12 mei, 16 juni, 7 juli, 25 augustus, 15 september, 13 oktober, 17 november en 15 december. 

Aanmelden is mogelijk via preventie@iriszorg.nl onder vermelding van naam, adres, woonplaats, geboortedatum en datum cursusavond.

De Alcohol Verkeer Cursus is één van de concrete plannen van de Jongerenraad Barneveld om het alcoholgebruik in het verkeer onder jongeren aan te pakken. Eerder dit jaar stemde de gemeenteraad in met dit plan.