• Tijdens de eerste avond was het droog.

    Pauw Media

Schoolkorfbaltoernooi afgelast: 'We bewaren de bekers voor volgend jaar'

BARNEVELD De tweede speelavond van het schoolkorfbaltoernooi op de velden van ODIK in Barneveld is woensdagavond gestaakt. Rond 18.30 uur werd de tweede speelronde stopgezet toen het begon te onweren en de regen met bakken uit de lucht kwam. ,,Er was een enorme klap, waardoor we genoodzaakt waren om de wedstrijden stop te zetten'' legt Bea Schimmel, één van de organisatoren, uit. ,,Toen bleek dat er nog veel meer regen en onweer zou komen, hebben we besloten om uit veiligheidsoverwegingen het volledige avondprogramma af te gelasten. Ook waren de velden door de hevige regenval onbespeelbaar. Bovendien waren de deelnemers doorweekt en hadden ze het erg koud.'' Woensdagavond zouden de groepen 6, 7 en 8 in actie komen, zij speelden een dag eerder de eerste wedstrijden. In totaal konden ruim 36 wedstrijden niet gespeeld worden en zijn elf wedstrijden niet uitgespeeld.

Volgens de organisatie konden zij rekenen op veel begrip van de scholen en de begeleiders. ,,Natuurlijk vond iedereen het jammer dat het toernooi werd gestaakt, maar ze vonden het ook een wijze beslissing.'' De organisatie stuurde woensdagavond nog een mail aan alle scholen om het besluit toe te lichten.

De afgelaste wedstrijden worden niet meer ingehaald. De organisatie heeft nog gekeken of de wedstrijden op een later moment gespeeld konden worden, maar dit bleek niet haalbaar. ,,Met 57 teams lukt het niet om dit op korte termijn allemaal te regelen.''

De deelnemers van de groepen 6, 7 en 8 hebben wel een vaantje gekregen, maar de bekers zijn niet uit uitgereikt. ,,Dit jaar zijn er dus geen winnaars van de groepen 6, 7 en 8. De bekers bewaren we voor volgend jaar'', besluit Bea Schimmel.

De wedstrijden van de groepen 3, 4 en 5 op woensdagmiddag zijn wel gespeeld. Alle deelnemende teams ontvingen een beker en een vaantje. De winnaars op woensdagmiddag waren de Fontein 3A, de Fontein 4C, de Fontein 4A, de Fontein 4B, de Lijster 4/5, de Amaliaschool 5A, de Branding 5B en Juliana 5C.