• Ton van Huis (archieffoto).

    Pauw Media

'Verbaasd dat u niet inhoudelijk reageert op mijn brief' (opinie)

Geachte heer Van Dijk,

Ik was blij verrast toen ik hoorde dat u een reactie heeft geplaatst op mijn ingezonden brief van afgelopen maandag. Toen ik echter uw reactie goed had gelezen, verdween mijn blijheid en die maakte plaats voor verbazing. 

Blijkbaar heb ik u met mijn woorden erg geraakt, want u reageert in het geheel niet inhoudelijk op mijn stellingen, vragen en voorstellen voor oplossingen. U toont alleen uw frustratie dat een eenvoudige inwoner van uw gemeente kritiek uit op uw beleid. Ik vind het jammer dat u niet ingaat op de inhoud van mijn brief, behalve dat u de verantwoordelijkheid min of meer naar de BOA’s van recreatiegebied Zeumeren doorschuift. Wellicht hadden zij eerder aan de bel moeten trekken, maar ik ga er vanuit dat u als burgemeester verantwoordelijk bent voor de openbare orde en veiligheid in onze gemeente. 

Uw opmerking: 'Een groot aantal bezoekers toont zich niet verantwoordelijk en misdraagt zich ernstig', klopt niet. In de praktijk was er een kleine groep die zich misdroeg. U overdrijft dus ernstig over het aantal mafkezen dat zich niet kan gedragen en straft daarmee een te grote groep. Nu bestraft u de verkeerde groep, namelijk oudere mensen die slecht ter been zijn, golfers en waterskiërs, terwijl de potentiële relschoppers nog steeds zonder problemen met hun (brom)fiets of scooters naar Zeumeren kunnen komen.

Een overheid die de veiligheid en gezondheid van inwoners serieus neemt, zou zich hebben ingeleefd en voorbereid op een groot aantal bezoekers. Als u eerlijk bent, moet u toch toegeven dat u absoluut niet voorbereid was op de grote toeloop op Zeumeren?

Ik hoop dat u de moeite wilt nemen mijn ingezonden brief nog eens goed te lezen. U zult dan zien dat ik, misschien met wat stevige woorden, een signaal aan u en uw medebestuurders heb willen afgeven. Ik hoop dat u lering trekt uit wat er, mede door het ontbreken van beleid, is misgegaan op Zeumeren om dit soort vervelende situaties in de toekomst te voorkomen en dat we gauw weer op een verantwoorde manier kunnen genieten van het mooie Zeumeren.

Ik wens u sterkte in de komende dagen.

Ton van Huis, Barneveld