• Hotel Restaurant Schimmel

Partycentrum Schimmel ondergaat metamorfose

WOUDENBERG Partycentrum Schimmel staat aan de vooravond van een vernieuwing. Er volgt een ingrijpende verbouwing, er komt een serre en de naam wordt gewijzigd in hotel restaurant Schimmel. En dat alles in het jaar dat Schimmel twintig jaar in handen is van de huidige eigenaren.

Het was nog even spannend of er op Haantjesdag 2015 geflyerd kon worden vanwege de geplande veranderingen maar gelukkig kwam het goed, ging de bank akkoord en waren de flyers op tijd binnen. Met de flyers werd vanaf 22 juni een periode van proefdraaien met een nieuwe kaart aangekondigd en de opening van Brasserie 1885 in een nieuw te bouwen serre in het najaar. De vertrouwde naam partycentrum Schimmel wordt veranderd in hotel restaurant Schimmel omdat die naam beter duidelijk maakt wat er geboden wordt: koffie, een drankje en een hapje, een lekkere lunch, een diner en overnachtingen. Schimmel is dan zeven dagen per week vanaf 10.00 uur open, maar door het hotel kan men ook eerder dan 10.00 uur terecht voor een kop koffie en een rustig relaxmoment. Weekendarrangementen worden dan ook mogelijk.

De veranderingen vallen toevallig samen met het 20-jarig 'bestaan'. Het hotel restaurant bestaat al sinds 1885 (vandaar de naam van de brasserie), maar de huidige eigenaren hebben het pand op 9 juni 1995 overgenomen. Jos, Jan, Corné en Marja vertellen: ,,Met onze ruimere openingstijden kunnen we beter concurreren met de andere horeca in de omgeving die dat ook hebben. Onze restaurantmogelijkheden worden groter door de opening van Brasserie 1885, waar je zowel voor een maaltijd als een borrel terecht kunt.''

ARRANGEMENTEN ,,We verwachten dat er straks ook andere gasten komen. Fietsers en wandelaars zullen aangetrokken worden door het mooie nieuwe terras, maar we hopen ook arrangementen voor deze gasten te bedenken. We zijn sinds kort aangesloten bij de vereniging van Recreatieondernemers Grebbelinie. Niet alleen de buitenkant wordt ingrijpend veranderd door de serre en de nieuwe ingang. De verbouwing binnen in het pand is nog veel ingrijpender. Muren moeten verplaatst worden, gedeelten worden gesloopt, ramen worden door deuren vervangen, ruimtes worden veranderd en de keuken wordt uitgebreid met een nieuw gedeelte dat speciaal voor de brasserie bestemd is."

Over de afgelopen twintig jaar vertellen ze: ,,Natuurlijk hebben we in de afgelopen jaren ook niet stilgezeten. Hal, toiletten, bowling en zalen zijn al meerdere malen opgepimpt en de buitenkant werd twee keer geschilderd. Maar zo'n grootscheepse verandering als er nu op stapel staat was er niet eerder. In de nieuwe Serre komt vloerverwarming. De bowling, nu nog met touwtjes en handmatig tellen, krijgt automatische banen. Ook de hotelkamers en het parkeerterrein (nog altijd gratis parkeren) worden opgeknapt en er komen oplaadpunten voor fietsers en auto's.''

IMPULS ,,Rond 1980 was de zalenverhuur de hoofdactiviteit. Dat is tegenwoordig door de crisis nogal teruggelopen. Het restaurant krijgt nu een nieuwe impuls. Adviseur Koops maakte ons daar vorig jaar maart al op attent. Na contact met Koninklijke Horeca Nederland is er een bedrijfsplan opgesteld en nu gaan de plannen verwezenlijkt worden. Het geeft nieuwe energie, we gaan ervoor!"

p [Door de uitbreiding van het restaurant, het terras en de keuken moet er ook extra personeel gezocht worden voor de keuken en de bediening. Wie interesse heeft kan contact zoeken via www.schimmel.nu of tel. 033-2861213.