• Er zijn verschillende auto's in beslag genomen.

    Politie Ede
  • Politie Ede

Politie rolt hennepkwekerij op in Otterlo

OTTERLO De politie van Ede heeft woensdag een professionele hennepkwekerij opgerold in het buitengebied van Otterlo. Er waren volgens een woordvoerder van de politie zo'n 2000 planten aanwezig.

De hennepkwekerij bevond zich in een loods achter een woning aan de Westenengerdijk. De twee bewoners zijn aangehouden. De politie kwam de kwekerij op het spoor na een anonieme tip. 

Drie auto's, een heftruck en een quad zijn in beslag genomen. ,,Dat doen we om te voorkomen dat misdaad loont'', licht de woordvoerder toe. ,,We vermoeden dat de kwekerij al langer in bedrijf was en dat de verdachten dus ook over lange tijd illegale inkomsten hebben gehad. Dat geld willen we terugvorderen."

De politie zet het onderzoek voort. De planten en apparatuur zijn in beslag genomen en worden vernietigd.

OPROEP De politie roept inwoners op om mee te helpen hennepkwekerijen te bestrijden. ,,Ruikt u henneplucht en denkt u dat er een hennepkwekerij in uw buurt zit? Meld verdachte situaties, bel de politie via 0900-8844 of bel Meld Misdaad Anoniem, 0800-7000. De volgende punten kunnen wijzen op een hennepkwekerij: hennepgeur, onveilige situaties door illegale aanpassingen in de meterkast of elektriciteitsaansluiting, een constant zoemend of ronkend geluid en/of beslagen/afgeplakte ramen of gordijnen die nooit opengaan'', aldus de politie.