• HeliFlight.nl

Primeur lonkt voor Midden Nederland Hallen

BARNEVELD Exploitant Timo Kruft van de Midden Nederland Hallen is er trots op. Op het dak van zijn gloednieuwe evenementencomplex aan de A30 worden de komende maanden vijfhonderd zonnepanelen gelegd. ,,We worden daardoor het eerste energieneutrale evenementencomplex van Nederland."

Volgens Kruft gaat daarmee zijn wens in vervulling. ,,Acht jaar geleden had ik al de visie dat dit complex energieneutraal zou draaien. Dat gaat dus uiteindelijk ook lukken." De ondernemer geeft aan dat het binnenhalen van een subsidie voor de opwekking van zonne-energie de doorslag gaf. ,,Het complex is verder uitgerust met een warmte-koude-opslaginstallatie. We gebruiken de warmte van de zomer om het pand 's winters te verwarmen en de winterkou om het pand in de zomer te koelen. In combinatie met de zonnepanelen komt het precies uit om nul op de meter te krijgen."

Naar verwachting leveren de panelen stroom op die vergelijkbaar is met de energiebehoefte van 33 huishoudens. Kruft rekent erop dat de panelen nog dit jaar op het dak gemonteerd worden. ,,We willen dus snel beginnen met timmeren." Naast de subsidie steekt Kruft ook veel geld in de aanschaf van de zonnepanelen. ,,Hoeveel precies ga ik niet zeggen, maar dan gaat het al snel om een bedrag van een paar ton."