• Pauw Media

Zeumeren blijft dicht tijdens Pinksteren

VOORTHUIZEN Recreatieterrein Zeumeren bij Voorthuizen gaat komend Pinksterweekend helemaal dicht. Om een herhaling van het chaotische Hemelvaartsweekend te voorkomen, hebben terreineigenaar Leisurelands en de gemeente Barneveld afspraken gemaakt over afsluiting van het gebied. Het bericht valt samen met een faillissementsaanvraag van Schateiland, het Paviljoen en Waterski Zeumeren.

Jannes Bijlsma

Vanaf zaterdag 30 mei tot en met maandag 1 juni is het recreatiegebied bij Voorthuizen volledig afgesloten. Behalve auto's zijn ook wandelaars en fietsers er niet welkom tijdens het Pinksterweekend. Alle toegangen worden afgesloten. Er wordt mooi weer en daarmee ook een grote toestroom van bezoekers verwacht bij de stranden en in het water van Zeumeren. Op de hete Hemelvaartsdag was het met zo'n 2500 bezoekers ook zeer druk. Zij hielden zich volgens de gemeente in groten getale niet aan de afstandsregels die gelden in verband met het coronavirus. Er werd veel gedronken en gebarbecued en naderhand werden in het water toiletpapier en tampons aangetroffen.

BEPERKT OPEN Om een dergelijke onbeheersbare situatie tijdens Pinksteren te voorkomen, zijn de gemeente en Leisurelands de afsluiting voor het Pinksterweekend overeengekomen. Vanaf dinsdag 2 juni tot in ieder geval woensdag 1 juli zal Zeumeren weer beperkt dagelijks open zijn, tussen 8.00 en 18.00 uur. Ook auto's zijn dan weer welkom. Op die manier moet overlast in de avonduren voorkomen worden. Het terrein is gedurende deze periode alleen bereikbaar via de twee hoofdingangen, bij de slagbomen. Beide partijen gaan ervan uit dat de openbare toiletten vanaf 2 juni weer geopend zijn. Ook is overeengekomen dat er de komende periode extra toezicht zal zijn. Burgemeester Asje van Dijk is tevreden over de afspraken die de gemeente met Leisurelands heeft kunnen maken. ,,We volgen de situatie nauwgezet en sturen bij als dat nodig blijkt."

Je las zojuist een premium artikel. Nog geen abonnee? Een digitaal abonnement is al beschikbaar vanaf 3,50 per week