• Bij terugkeer in Voorthuizen werden de senioren op het Bunckmanplein onthaald door muziekvereniging Crescendo.

    Richard Hald
  • De stemming zat er goed in in de Weistaar.

    Richard Hald

Senioren genieten van natuur, entertainment en lekker eten

VOORTHUIZEN Een lange stoet van ruim honderd auto´s vertrok woensdagmorgen in alle vroegte uit Voorthuizen. Aanleiding was de zeventigste editie van de Seniorentocht Voorthuizen, die 330 deelnemers (ruim 100 chauffeurs en meer dan 200 senioren) op de been bracht.

BONTE STOET In verband met werkzaamheden op het Bunckmanplein werd dit jaar uitgeweken naar het Oranjeterrein, waar de stoet rond 08.30 uur vertrok voor een route richting Garderen. Op alle deelnemende auto’s (90 stuks) werden nieuwe vlaggetjes geplaatst, zodat er een bonte stoet op pad ging. Via Uddel en de b(l)oeiende heide van Hoog Soeren en Assel werd koers gezet naar Kootwijk.

Nadat de Kootwijkerbroekse (Puurveense) molen nog eens bewonderd kon worden, werd van koffie en gebak genoten bij de Essenburcht In Kootwijkerbroek, een locatie die de Seniorentocht nog niet eerder aandeed. ,,Dat de ondernemersgeest in Kootwijkerbroek van een hoog niveau is, bleek maar weer eens uit de hoge mate van gastvrijheid en professionaliteit die zorgde voor een geslaagd anderhalf uur in de Essenburcht´´, aldus Richard Hald namens de organisatie.

HISTORIE Via Lunteren, Renswoude en Scherpenzeel arriveerde het gezelschap rond het middaguur bij de Weistaar te Maarsbergen. Na aankomst werd eerst genoten van een lunch, waarna de deelnemers een uitgebreid feestelijk programma kregen voorgeschoteld, met voor ieder wat wils. Alle deelnemers, vrijwilligers en chauffeurs werden verdeeld over drie groepen van ruim honderd mensen, die in een carrousel het nodige vertier te verwerken kregen.
Hald: ,,Er was er een optreden van twee zangeressen, podium- en tafelgoochelaar Rich Magic, een zandkunstenares, karikatuur tekenaressen en fotografen, waarbij de deelnemers in verschillende uitdossingen gefotografeerd konden worden.´´ Wie geïnteresseerd was in de historie van de Seniorentocht Voorthuizen kon een route lopen langs onder andere digitale beelden, foto’s en krantenknipsels, waarin de start van de Bejaardentocht (1948) en de ontwikkeling van 20 jaar Seniorentocht in beeld werden gebracht. Uiteraard kon ook volop worden genoten van de landwinkel met een breed assortiment van streekproducten en het kaas- en botermuseum.

JUBILEUMCADEAUTJE Na het diner werd iedereen verrast met een jubileumcadeautje in de vorm van chocolade en werd de reis richting Voorthuizen aangevangen met een route door Scherpenzeel, De Glind, Achterveld en Terschuur, om vervolgens langs de nieuw te bouwen Punt, Voorthuizen weer binnen te rijden.

Op het Bunckmanplein werden de senioren weer opgewacht door Crescendo en veel familieleden, vrienden en kennissen. Onder de klanken van Het Dorp van Wim Sonneveld bedankte de voorzitter van de Vereniging Seniorentocht iedereen die deze dag had mogelijk gemaakt. Nadat de senioren weer veilig thuis gebracht waren, kon worden teruggekeken op een geslaagd evenement en kon een begin worden gemaakt met de voorbereidingen voor de 71e versie op woensdag 29 mei 2019.

ROUTEBESCHRIJVING De routebeschrijving kan vanaf vrijdag 1 juni verkregen worden via www.seniorentocht-voorthuizen.nl of bij The Phone House aan de Hoofdstraat 157 in Voorthuizen.