• Archief BDU

Stichting Qredits komt naar Barneveld

BARNEVELD Stichting Qredits gaat zich over zes weken vestigen in Barneveld. De microkredietverstrekker, met haar hoofdkantoor in Almelo, opent een kantoor aan de Koolhovenstraat 2 op bedrijventerrein De Briellaerd. ,,De centrale ligging van Barneveld heeft bij deze beslissing een belangrijke rol gespeeld", zegt directeur Roy Spit.

 

Qredits werd bijna tien jaar geleden met hulp van het ministerie van Economische Zaken opgericht. De stichting helpt 'startende en bestaande ondernemers bij het succesvol starten van of investeren in hun bedrijf'. Dit doet Qredtis onder meer door het aanbieden van coaching en het verstrekken van bedrijfskredieten tot maximaal 250.000 euro. ,,We zijn met 65 medewerkers, waarvan zo'n twintig bedrijfsadviseurs door het hele land werkzaam zijn. Zij hebben een uitvalsbasis nodig om te kunnen opereren", schetst Spit.

De zoektocht naar een nieuw kantoor in het midden van het land brengt Qredtis naar Barneveld. ,,Het is makkelijk aanrijden, dat is belangrijk in onze overwegingen. Daarnaast betaal je niet de hoofdprijs voor kantoorruimte en zijn de gesprekken met de gemeente Barneveld heel prettig verlopen", benadrukt de directeur.

Met name het laatste vindt hij interessant. ,,We verzorgen ook een avondschool, een programma van tien weken waarin we startende ondernemers begeleiden met hun bedrijfsplan. Aan het eind van dat traject weten deelnemers of het ondernemersplan kans van slagen heeft, inclusief benodigde financiering. Graag willen we zo'n avondschool met de gemeente ook in Barneveld opzetten", zegt Spit.

Qredtis krijgt volgende maand de sleutel en verwacht vanaf 1 mei daadwerkelijk vanuit Barneveld te opereren. Verder heeft Qredits ook kantoren in Amsterdam, Rotterdam en Weert.