• AberMedia
  • AberMedia
  • Een hondje die in de personenauto zat bleek ongedeerd

    AberMedia
  • AberMedia
  • AberMedia
  • AberMedia
  • AberMedia

Veel schade en vertraging door ongeval op A1 bij Terschuur

TERSCHUUR Op snelweg A1 ter hoogte van Terschuur is vrijdag aan het begin van de middag door een aanrijding tussen een vrachtwagen, een bestelbus en een personenwagen veel schade ontstaan.

De hulpdiensten, waaronder twee ambulances, werden rond 12.45 uur gealarmeerd. Ter plaatse zijn de inzittenden van de personenauto, drie vrouwen en een jong meisje, door de ambulancemedewerkers onderzocht maar allen bleken ongedeerd. Net als een hondje dat bij hen in de auto zat. Ook de bestuurder van de bestelwagen bleek ongedeerd.

ONVERWACHTE STUURBEWEGING Op het moment van het ongeval was de spitsstrook open. Uit verklaringen aan de politie blijkt dat de drie voertuigen naast elkaar reden en de bestuurster van de personenauto, die in het midden reed, plotseling een onverwachte stuurbeweging  maakte en tegen de bestelwagen botste, die hierdoor tegen de vangrail in de middenberm botste. De personenauto botste vervolgens tegen de vrachtwagen, begon te tollen en belandde in de vangrail in de rechter berm.

SNELHEIDSBEPERKING ,,Omdat zowel de vangrail in de middenberm als de vangrail van de vluchtstrook zwaar beschadigd zijn, zal er een snelheidsbeperking van 70 km/u van kracht zijn op dit deel van de A1 richting Barneveld´´, vertelt de dienstdoende weginspecteur van Rijkswaterstaat. Er zal een Tekstkar worden geplaatst waarop wordt aangegeven waarom de snelheidsbeperking van kracht is. Pas na 21.00 uur vrijdagavond zal een noodreparatie worden uitgevoerd, om te voorkomen dat er lange files ontstaan.

De bestelbus en personenauto zijn door een bergingsbedrijf afgevoerd. De vrachtwagen kon met lichte schade doorrijden. Door het ongeval ontstond een file van ruim vijf kilometer, met een vertraging van meer dan 20 minuten voor het verkeer tot gevolg.