• Gemeente Woudenberg

Wethouder opent milieustraat de Heygraeff

WOUDENBERG Wethouder Gijs de Kruif heeft woensdag de nieuwe milieustraat op locatie de Heygraeff van Reinaerde.

Sinds enkele maanden staan er naast de woningen en dagbestedingslocaties op de Heygraeff PMD-containers. De 165 bewoners scheiden allemaal in hun eigen woning of dagbestedingslocatie het plasticafval, glas, oud papier, textiel, klein chemisch afval en batterijen. Een aantal bewoners heeft als taak om het afval wekelijks naar de milieustraat van Reinaerde te brengen. ,,De gemeente vindt het mooi om te zien dat een bedrijf als Reinaerde, dat zelf verantwoordelijk is voor het afvoeren van hun afval, dit zo goed geregeld heeft'', aldus De Kruif.

De bewoners van de Heygraeff kregen van de gemeente een bijpassend naambordje als blijk van waardering voor hun inzet om afval nog beter te scheiden. ,,De gemeente wil graag samen met inwoners en bedrijven Woudenberg duurzamer maken. Daarom gaan wij op 1 januari 2017 de afvalinzameling aanpassen om meer restafval te scheiden. Het is goed om te zien dat er bedrijven zijn die dit ook belangrijk vinden en hiermee bezig zijn, zoals bij Reinaerde het geval is", zegt de wethouder.

Reinaerde vindt duurzaamheid erg belangrijk. Helma Groenewegen, regiomanager van Reinaerde: ,,Wij zijn al geruime tijd bezig om de afvalscheiding op de diverse locaties van Reinaerde goed te organiseren. Zo wordt het groen afval bijvoorbeeld op één locatie van Reinaerde verzameld en gecomposteerd. Alle andere locaties kunnen de compost daarna weer gebruiken. Een goede afvalinzameling heeft diverse voordelen voor ons. Enerzijds willen wij met onze mensen natuurlijk ook een bijdrage leveren aan het milieu en daarnaast is het voor onze bewoners ook een vorm van dagbesteding. Het wegbrengen van het afval naar onze milieustraat geeft hen een belangrijke taak waar ze zich ook erg verantwoordelijk voor voelen en daar zijn ze enorm trots op."