• Wilma Woudenberg in haar woonkeuken.

  Nanette de Jong Fotografie
 • Nanette de Jong Fotografie
 • Nanette de Jong Fotografie
 • Nanette de Jong Fotografie
 • Nanette de Jong Fotografie
 • ,,Ik zocht écht naar een keuken die onderdeel is van je woonkamer.''

  Nanette de Jong Fotografie
 • Nanette de Jong Fotografie
 • Nanette de Jong Fotografie
 • Nanette de Jong Fotografie
 • Nanette de Jong Fotografie
 • ,,Inductie is ideaal, ik zou niet anders meer willen.''

  Nanette de Jong Fotografie
 • Nanette de Jong Fotografie

De droomkeuken van Wilma en Bert Woudenberg

BARNEVELD Het was verhuizen of verbouwen. Ze kozen ervoor om aan de Roggeakker in Barneveld te blijven wonen. Dit betekende vooral beneden een behoorlijke metamorfose voor Bert (55) en Wilma (56) Woudenberg.

Linda van Maanen

Onze vorige keuken was prachtig hoor, hoogglans zwart. Maar ik stond daar altijd afgesloten in een hoekje. Je bent niet bij de woonkamer betrokken en ziet dus niemand. Dat is niks aan. Daarom wilde ik het graag heel anders. Ik zocht écht naar een keuken die onderdeel is van je woonkamer. Dat je verbinding met je gezin of je visite kunt maken terwijl jij aan het koken bent. Dat is stukken gezelliger. Verder moest de nieuwe keuken heel praktisch en sfeervol zijn met luxe apparaten en een goed verlichtingsplan", legt Wilma uit. Ze heeft veel interesse in wonen en technische keukensnufjes. Inspiratie haalt ze vooral uit woonprogramma's op tv.

ZELFDE KEUKENLEVERANCIER Dat ze voor een nieuwe keuken opnieuw naar Van Ginkel Keukens zouden gaan, stond sowieso vast. ,,Wij vinden het een topbedrijf. Je bent er altijd zo welkom. Ze doen nooit moeilijk als er eens iets is. Dit hebben we zelf ervaren met een draaikast in de vorige keuken. De service is geweldig", zegt ze enthousiast.

ZWART MET WARM HOUT Wilma vervolgt: ,,Ik wilde deze keer een witte keuken. En het is wéér zwart geworden", lacht ze. Het kookeiland is van zwart hout en fraai afgewisseld met een composieten aanrechtblad in grijs. De moderne afzuigkap is subtiel verwerkt in de inductieplaat. De hoge kastenwand is van warm hout met rechts een speels nisje. De combi-magnetron en stoomoven zijn op dezelfde hoogte geïnstalleerd met één strakke lijn aan handvatten. Het mooie behangetje op de achterwand vangt al die kleuren van hun keuken prachtig samen.

UREN IN DE KEUKEN ,,Ik ben een jaar later nog elke dag zó blij met onze nieuwe keuken. Kijk, je staat er vaak van 's ochtends tot 's avonds laat, heel wat uurtjes breng je er door. Het is nu echt één geheel geworden. We zijn hierin goed geslaagd, vind ik. We hebben er wel drie maanden voor in de rommel moeten leven. Want als je je keuken aanpakt, moet je de vloer ook weer doen. Dus die convectorput eruit en vloerverwarming erin. Er moest een muur wijken. Dan ook maar nieuwe raambekleding en een stalen deur. En de plafonds saus je dan ook meer weer opnieuw. Er kwam dus wel wat bij kijken ja. Dat wil ik ook gezegd hebben, als noodoplossing voor deze hele periode kregen we een keukenblok van Van Ginkel met alles erop en eraan, inclusief vaatwasser. Dat was ideaal."

Voor keukenshoppers heeft ze nog een advies. ,,Een keuken moet je goed kunnen schoonmaken. Inductie is ideaal, ik zou niet anders meer willen. Neem ook altijd zo min mogelijk handvatten, die worden alleen maar vies en je stoot je handen ertegen aan. Kies een aanrechtblad dat tegen een stootje kan. En kies voor een grote gootsteen zodat je ovenplaten hierin passen om af te wassen. Maak de kasten dicht tot het plafond, anders komt er weer stof bij. Verder zou ik ook altijd roestvrij staal adviseren", zegt Wilma die overigens dagelijks voor haar werk - met veel plezier - andere huizen brandschoon poetst. En naast al die praktische tips moet je (woon)keuken natuurlijk ook sfeer en warmte uitstralen. En daarin zijn Wilma en Bert samen met hun keukenspecialist bijzonder goed geslaagd.