6 tips voor een relaxte woonkamer

18-11-2019, 14:27 |Van onze partner

Is het tijd om jouw woonkamer opnieuw in te richten en ontspanning, rust en comfort centraal te zetten? Dan komt dat goed uit! We hebben namelijk een aantal super handige en praktische tips voor je verzameld die ervoor zorgen dat jij in no-time een relaxte woonkamer hebt!   

1. Kies voor warme kleuren
Zeker in de woonkamer kiezen we nog te vaak voor ‘veilige’ kleuren zoals wit of lichtgrijs. Inderdaad hartstikke veilig, maar helemaal niet spannend! Geef de muren van je woonkamer juist een warme kleur om meteen meer sfeer in de woning te brengen. Je kunt voor kleurtinten zoals beige, okergeel, bordeauxrood of zelfs poederroze kiezen om de ruimte meer comfort er rust uit te laten stralen. Zelfs wanneer je maar één muur in een warmere kleur verft zul je zien dat de woonkamer al een stuk meer relaxation uitstraalt!

2. Laat warme kleuren vaker terugkomen
Je kunt die warme kleuren vervolgens ook op andere manieren terug laten komen in de woonkamer om het hierdoor nog relaxter te maken. Heb je bijvoorbeeld een bordeauxrode muur, schaf dan ook een aantal fleece dekens of kussens in dezelfde kleur aan, of zelfs een fijne draaifauteuil in datzelfde kleurenthema. Juist door dit soort warme kleuren in zowel meubelstukken als accessoires terug te laten komen zorg je ervoor dat je woonkamer in no-time ontzettend warm en sfeervol wordt.

3. Zorg voor ronde vormen
Hoe meer ronde vormen je in huis haalt, hoe relaxter die woonkamer eruit komt te zien. Een fijne relaxfauteuil is bijvoorbeeld niet alleen perfect om heerlijk te kunnen ontspannen, maar zorgt er door de warme vormen ook voor dat je woonkamer meer sfeer uitstraalt. Een vierkante ruimte wordt nu eenmaal een stuk gezelliger en zachter met ronde vazen, lampen, bloempotten en kussens!

4. De juiste verlichting
Nu moet iedere woonkamer natuurlijk voorzien zijn van een degelijke plafondlamp; maar ook juist de sfeerverlichting is ontzettend belangrijk om een relaxte sfeer te creëren. Wacht eens even tot het donker wordt en zet alle verlichting in de woonkamer aan. Welke hoeken ogen nog donker of ongezellig? Dit zijn de hoeken die je wat aangenamer kunt maken met wat extra sfeerverlichting zoals bijvoorbeeld een mooie vloerlamp naast die draaifauteuil in de hoek!

5. Maak voldoende ruimte voor ontspanning
Hoewel je waarschijnlijk zo min mogelijk in je woonkamer rond wilt hebben slingeren, moet je ook wel voor voldoende ontspanningsmogelijkheden zorgen. Zet zo’n fijne relaxfauteuil in de hoek, en voorzie deze daarnaast ook van een fijn kussentje, een fleece deken, een bijzettafel (voor een kopje thee of een goed boek) en een mooie vloerlamp. Op deze manier kun je in iedere hoek van de woonkamer wel een fijn plekje voor wat extra ontspanning creëren.

6. Zet comfort voorop
Om echt lekker te kunnen relaxen moet je alles binnen handbereik hebben: zo ook in de woonkamer. Denk eens na over alle mogelijkheden die je moet hebben wanneer je even wilt ontspannen. Zo wil je de afstandsbediening waarschijnlijk binnen handbereik, de sfeerverlichting makkelijk aan- en uitgeschakeld en ook je drankje indien mogelijk naast je zitplek.