Geniet extra van het buitenleven met een tuinhaard

27-05-2020, 14:08 |Van onze partner

De avonden zijn weer lang en u maakt ze nog langer met een tuinhaard. Houdt u er ook zo van om tot laat op uw terras of in de veranda te zitten? Dan kiest u voor een buitenhaard. Hiermee geniet u wanneer u maar wilt van het knapperend haardvuur en van de gezonde buitenlucht. Nu we deze zomer vooral door zullen brengen in onze eigen achtertuin, is een tuinhaard een verrijking die meer dan welkom is.

Een open of een gesloten haard?

Welke tuinhaard gaat u kiezen? Er is zo ontzettend veel keus. Zo zijn er open tuinhaarden. Deze kunt u vergelijken met een open haard. U geniet van de directe warmte van het vuur, heeft goed zicht op het vlammenspel en ruikt het verbrande hout. Hierdoor ervaart u het kampvuurgevoel. Een open terrashaard biedt eventueel ook de mogelijkheid om een rooster boven het vuur te hangen. Op die manier kunt u dan grillen en pizza's bakken.

Het aanbod gesloten tuinhaarden daarentegen is nog veel breder. Het voordeel van gesloten buitenkachels is hoge rendement (rond 65%). U heeft hierdoor minder brandhout nodig. Dit type haard is ook ideaal om uw veranda mee warm te stoken op een veilige manier.

Wat zijn de trends voor dit seizoen?

Gesloten tuinhaarden gemaakt van Cor-Ten-staal, zoals de buitenhaarden van Reny zijn nog steeds erg populair. Dit materiaal is weerbestendig en heeft hierdoor een zeer lange levensduur. Het roest niet door. De deur van een Reny haard is voorzien van keramisch glas, waardoor er geen kans is op rondspringende vonken. Bovendien is er ook geen stank- en rookoverlast hebt en zorg het gesloten systeem voor een hoger rendement. Ook Forno tuinhaarden zijn trendy haarden om uw tuin mee te verrijken. De uiteenlopende modellen kenmerken zich door het strakke design. Daarom passen ze uitstekend bij iedere stijl in de tuin. Elke Forno kachel is slijtvast door het dikke, dubbelwandige Cor-Ten staal. De warmte wordt hierdoor heel goed bewaard.

Voor iedere tuin de juiste haard

Als u zich aan het oriënteren bent op een tuinhaard, ontdekt u de vele merken en de verschillende typen terraskachels. Het is ook aan te raden om u goed te laten informeren. Bepaalde haarden kunt u met een gerust hart het hele jaar buiten laten staan. Of laten overwinteren in uw veranda. En dat is maar goed ook, want ze zijn vaak erg zwaar. Bovendien beschikt niet iedereen over een schuur om de haard in te laten overwinteren. Bent u op zoek naar een duurzame tuinhaard, die ook een een mooie blikvanger is in uw tuin? Dan bent u bij Krul Alltech aan het juiste adres. Hier wordt u voorzien van vakkundig advies over zaken zoals de beste plek voor een buitenhaard, het onderhoud, correct gebruik en schone verbranding. Ook zijn wij uw leverancier om de tuinhaard te laten inbouwen in de veranda met een dakdoorvoer. Hier hebben wij alle onderdelen voor in huis. In de special showtuin kunt u haarden, zoals die van Reny, in het echt zien branden. Dit is een autorit naar Benningbroek meer dan waard.