Goedkope houten vloer

02-06-2020, 11:47 |Van onze partner

Op zoek naar een houten vloer, maar vind je een echte houten vloer zo duur? Een houten vloer is prachtig. Denk aan de natuurlijke tinten, de nerven, het speelse effect van noesten, verschillende kleuren en motieven. En een houten vloer kun je ook op verschillende manieren leggen: in visgraat, in de lengte of breedte.

Parket

Parket is een mooie houten vloer, maar wel wat prijzig. Hoewel er altijd aanbiedingen zijn natuurlijk. Parket is zo duur omdat het van stevige houten planken gemaakt is en vaak van ver komt. Parket zorgt altijd voor een luxueuze uitstraling en kan vaak heel wat jaren mee. Wel moet parket eens per paar jaar compleet geschuurd worden en in de olie gezet worden om zo lang mogelijk met de houten vloer te kunnen doen en het zo lang mogelijk mooi te houden. Ook moet je wekelijks dweilen met een speciale vocht inbrengende zeep of olie, zodat er geen vlekken ontstaan in de houten vloer.

Laminaat

Ga je meer voor praktisch, dan is laminaat echt een uitkomst. Ga je voor goede kwaliteit, dan is het verschil met een houten vloer niet eens te zien. Het gemak van laminaat ten opzichte van een echt houten vloer is dat laminaat niet zoveel werkt door temperatuurschommelingen en daarmee ook niet kraakt. Daarnaast is het gemakkelijk in onderhoud: stofzuigen en een vochtig doekje eroverheen et voilà, de vloer is weer schoon. Daarnaast is het leggen van laminaat een eitje en kan iedereen dat zelf doen, waarmee je een hoop geld bespaart.

Vinyl houten vloer

Ga je voor goedkoop, dan is vinyl, ofwel een houten vloer van kunststof een uitkomst. Net als laminaat is vinyl gemakkelijk in onderhoud en is stofzuigen en dweilen genoeg. Ook is het waterbestendig en gemakkelijk te leggen. Wel een nadeel, als je meubels op het vinyl plaatst, zie je na een paar dagen afdrukken. Wil je je kast verplaatsen, dan zul je die afdrukken altijd blijven zien. Verder is het qua uitstraling haast niet te onderscheiden van een echte houten vloer. Mocht je dus een beperkt budget hebben of in een huurhuis zitten en geen zin hebben in een dure vloer, dan is vinyl houten vloer ideaal.

Kijk en vergelijk houten vloeren

Nu heb je gelezen over drie opties in houten vloeren, maar wil je echt een goede keuze maken, dan is het verstandig om te gaan kijken bij een speciaalzaak. Bij een speciaalzaak zijn er vaak meerdere varianten van elke soort vloer, zodat je meer vergelijkingsmateriaal heb. Een van de grootste showrooms in Nederland is die van Bebo Parket in Vriezenveen, wellicht een keer de moeite waard?