Laat je woning groter lijken met deze tips

15-11-2019, 11:53 |Van onze partner

Voor veel mensen is een groot huis een echte droom, maar helaas is dit niet altijd even betaalbaar. Toch hoef je niet in een villa te wonen om het gevoel te krijgen van een ruime woning. Er zijn een aantal simpele manieren waarop jij je huis groter aan laat voelen. Ontdek hier alle tips voor een optisch groter huis.

Plaats een dakkapel
Heb je een schuin dak? Dan ogen je slaapkamers en badkamer op de bovenste verdieping al snel vrij klein. Maak deze kamers wat ruimer door één of meerdere dakkapellen te installeren. Deze openen de ruimte en zorgen ervoor dat je de kamers veel beter kunt benutten. Je vraagt je misschien af: wat kost een dakkapel? Dat is afhankelijk van verschillende factoren. Het is mogelijk om je woonruimte te vergroten met een brede dakkapel met grote ramen, maar een kleiner model is goedkoper en zorgt ook voor een ruimere look.

Gebruik lichte kleuren
Donkere kleuren op je muur zorgen ervoor dat iedere ruimte klein oogt. Daarom is het aan te raden om al je muren wit te schilderen. Wil je toch een beetje kleur op je muur? Ga dan voor pasteltinten en houd de bovenste 5 centimeter van je muur wit. Hierdoor lijkt het alsof je plafond een stuk hoger is. Houd ook je meubilair licht en luchtig. Ga bijvoorbeeld niet voor tafels van donker hout, maar kies voor lichtere houtsoorten. Zo zorg je nog steeds voor de juiste dosis warmte.

Gebruik één vloersoort per verdieping
Een andere vloer in je woonkamer, keuken en hal? Het staat misschien wel gezellig, maar het verkleint je woning enorm. Dit zorgt er namelijk voor dat je je woning in kleine stukjes verdeelt. Gebruik je dezelfde vloer over de hele verdieping? Dan vormen alle kamers een geheel. Het resultaat is nog mooier wanneer je ook geen dorpels tussen de deurposten legt, waardoor je laminaatvloer in één keer doorloopt.

Spiegels in je interieur
Het is een klassieke tip voor iedereen die in een klein huis woont: verwerk spiegels in je interieur. Creëer een spiegelwand of hang grote decoratieve spiegels aan de muur. De reflectie zorgt ervoor dat iedere kamer er ruimtelijker uitziet. Houd de hoeveelheid spiegels wel in balans. Het is beter om hier en daar één grote spiegel op te hangen, dan om overal kleine spiegeltjes te plaatsen. Dat zorgt juist voor een rommelige uitstraling.