• Pauw Media

Spirit sloopt buurman Revival

VOORTHUIZEN Op de ranglijst was het verschil maar één punt. Toch was Spirit zaterdag duidelijk een maatje te groot voor de buren uit Terschuur. De wedstrijd eindigde in 22-12.

,,Gedrevenheid. De absolute wil om te winnen. Dit is heel belangrijk en tegen Revival lieten we dat zien", blikt Spirit-coach Johan Rigter terug op het streekduel. Revival-coach Henk Schimmel sloot zich daarbij aan. ,,Spirit was veel scherper en speelde gewoon een heel goede wedstrijd. Wij kwamen er totaal niet aan te pas en hebben de hele wedstrijd achter de feiten aangelopen. Er is geen moment geweest dat we konden aanhaken."

Vanaf de eerste minuut nam Spirit het initiatief. Duels werden met overtuiging gewonnen. ,,Dat was de basis voor onze overwinning", aldus Rigter. ,,Na twintig minuten zag Revival de bui al hangen. Die ploeg blijft normaal gesproken doorvechten tot de laatste minuut, maar deze keer was dat niet te merken. Dat hebben we zelf afgedwongen. Voor een coach is dat heerlijk om te zien."

Spirit had in de eerste helft een duidelijk veldoverwicht en dat vertaalde zich in een 9-4 tussenstand. Verdedigend was alles onder controle en ook aanvallend kwamen de Voorthuizenaren goed voor de dag.

Revivalcoach Schimmel spreekt van ,,collectief falen''. ,,Eén van de basisspelers is zaterdag vader geworden en moest daarom op het laatste moment vervangen worden. Dat gaf toch wat disbalans.''

In de tweede helft nam Spirit afstand. De Voorthuizenaren scoorden zeven keer op rij. Met name Richard van Beek zat lekker in de wedstrijd met een scoringspercentage van 5 uit 9 in de tweede helft. Revival droop af en moest een

nederlaag van 22-12 incasseren.

Doelpuntenmakers Spirit: Richard van de Beek 6x; Robert Schattenberg 6x; Sander Schattenberg 5x; Michelle van Geresteijn 2x; Arjan Pater 2x; en Leon Bruinekreeft 1x. Doelpuntenmakers Revival: Arjan Groeneveld 4x; Eric van de Glind 2x; Maaike van Veldhuizen 2x; Eltjo Lozeman 1x; Saskia van de Pol 1x; Rozemarijn van Leijenhorst 1x; en Janno Kamphorst 1x.