• N. Guedes

Wie bakt de lekkerste omelet van Nederland?

BARNEVELD Komt de beste omelet-bakker van Nederland uit de gemeente Barneveld? Deze vraag wordt zaterdag 13 oktober, Wereldeidag, beantwoord tijdens het NK Omelet Bakken op het Torenplein in Barneveld. Geïnteresseerden vanuit het hele land kunnen zich tot en met zaterdag aanmelden.

De eerste deelnemers starten om 11.00 uur met bakken. In totaal kunnen er 25 omelet-bakkers deelnemen aan de finale. ,,Iedere foodie, hobbykok of liefhebber boven de achttien jaar kan zich aanmelden. Alleen professionele koks zijn uitgesloten.'' In totaal zijn er drie rondes. Naast de deelnemers uit de open inschrijving doen er ook prominenten uit de regio mee en een groep die via Radio 5 is geselecteerd. 

TITEL  De jury bestaat uit Felix Wilbrink, culinair journalist bij de Telegraaf, de Voorthuizense chef-kok Huub Oudshoorn en chef-kok Gerard Walters. Zij beoordelen de omelet op smaak, gebruik en combinatie van ingrediënten, baktechniek en presentatie. Tom Herlaar van Radio 5 is tijdens het kampioenschap aanwezig om live verslag op de radio te doen.

REGELS De organisatie van het evenement zorgt voor de vaste benodigdheden en alle ingrediënten als eieren, pannen, room, boter en keukenzout. De omelet moet minimaal drie geklutste eieren bevatten. De winnaar ontvangt een prijzenpakket. De prijsuitreiking vindt rond 14.30 uur plaats.

Het Nederlands Kampioenschap Omelet bakken wordt dit jaar voor het eerst georganiseerd. Na zes edities van het Nederlands Kampioenschap Uitsmijter bakken is Stichting Wereldeidag met een nieuw kampioenschap gekomen tijdens Wereldeidag. Aanmelden voor het NK omelet bakken kan nog tot 30 september via www.nkomelet.nl.