• Wilma van Ginkel van Eigenstijl Wonen

    Nanette de Jong Fotografie

De Specialist: Tips voor het vinden van de juiste eetkamerstoelen

BARNEVELD Wanneer het op interieur aankomt, bepalen eetkamerstoelen voor een groot deel de uitstraling van een kamer. Warm, landelijk, modern of industrieel: bij een woonwinkel met een uitgebreide collectie, zoals Eigenstijl Wonen, zijn eetkamerstoelen in allerlei stijlen verkrijgbaar. Het kan lastig zijn om de perfecte stoel voor uw interieur en huishouden te vinden, maar een interieurspecialist geeft graag tips en advies.

BEKIJK EEN RUIME COLLECTIE Om de juiste eetkamerstoelen te vinden, is het fijn om te kunnen kiezen uit verschillende stijlen. Eigenstijl Wonen in Barneveld heeft een uitgebreide, gevarieerde collectie die elk half jaar verandert. Naast tijdloze klassiekers kunnen klanten ook terecht voor originele, unieke eetkamerstoelen, variërend in prijs en daardoor geschikt voor elke portemonnee. Geïnspireerd door een ruime collectie aan meubelen, durven klanten sneller buiten vertrouwde kaders te treden en eens te kiezen voor iets nieuws.

PERSONALISEER Als een bepaald model eetkamerstoel gekozen is, kan de stoel gepersonaliseerd worden. De rug van de stoel, de leuningen, de materialen en natuurlijk de kleuren: door alle elementen op maat te maken, ontstaat de perfecte stoel voor elk interieur. Zo kan de ene unieke stoel wielen en armleuningen hebben en de andere niet, kunnen de stalen buizen rond of vierkant zijn en zijn er verschillende stoelpoten en losse onderdelen verkrijgbaar.

VRAAG OM ADVIES Bij het samenstellen van de perfecte eetkamerstoel is goed advies onmisbaar. Een specialist zal bijvoorbeeld vragen waar de eettafel staat, omdat bepaalde stoffen gevoelig zijn voor zonlicht. Andere stoffen kunnen het beste behandeld worden met een speciale spray, zodat het materiaal langer mooi blijft. Ook de hoogte van de tafel speelt een rol, en natuurlijk de stijl van het interieur.

VERGEET HET ZITCOMFORT NIET Nog een belangrijke tip bij het uitkiezen van eetkamerstoelen: vergeet niet dat ze ook lekker moeten zitten. Elke klant wordt in eerste instantie verliefd op het uiterlijk van een eetkamerstoel, maar om lekker samen te kunnen eten én natafelen is het belangrijk om ook voor comfort te gaan. Welke stoel het beste zit, verschilt per klant. Wij adviseren klanten bijvoorbeeld om hun jas uit te trekken wanneer zij een stoel uitproberen. Ga er lekker voor zitten en laat de stoel tot zijn recht komen.

GA NIET VOOR VEILIG Tot slot is het allang niet meer nodig om voor veilig te gaan. Veel klanten denken klein, maar er is enorm veel mogelijk en het hoeft allemaal niet zo braaf. Drie stoelen met drie verschillende kleuren, drie dezelfde kleuren maar wel verschillende modellen: het kan allemaal. Het combineren van verschillende modellen en kleuren wordt dan ook veel gedaan en geeft altijd een leuk effect.