• Edwin en Hennie Jongeneel hebben het assortiment van dierenspeciaalzaak Davelaar flink uitgebreid.

    Eigen foto

Dierenspeciaalzaak Davelaar is vernieuwd

Advertorial

VOORTHUIZEN Altijd had hij al de wens om een eigen bedrijf te beginnen. Toen zijn vader hem tipte over een winkel die te koop kwam, was de beslissing snel genomen en werden Edwin Jongeneel en zijn vrouw Hennie eigenaren van dierenspeciaalzaak Davelaar in Voorthuizen. „Ik werkte als stuurman op een binnenvaartschip, maar het zelfstandig ondernemerschap trok. Een eigen winkel in diervoeders- en benodigdheden stond altijd hoog op mijn verlanglijstje."

Met de overname van Davelaar ging voor Edwin een lang gekoesterde wens in vervulling. Helemaal onbekend met de branche was hij niet. Vanwege zijn aquarium en zijn volière bezocht hij regelmatig een dierenwinkel. Toch liep hij eerst een poosje mee voordat hij vorig jaar het roer van Davelaar overnam. Al snel voelde hij zich als een vis in het water. „Zo kun je dat wel noemen", zegt hij lachend. „Naast enkele verbouwingen hebben we het assortiment uitgebreid. Zo hebben we nu een flinke keuze uit hengelsportartikelen en kunnen liefhebbers van aquaria hier terecht.

VERBOUWINGEN Afgelopen maanden hebben Edwin en Hennie veranderingen aan het interieur doorgevoerd. Ook werd de voorgevel vernieuwd. „Eerst was het magazijn achter de winkel. Dat hebben we op de bovenverdieping ondergebracht. Vervolgens hebben we stellingen gemonteerd waarop nu een deel van onze producten ligt."

Ook werd het aanbod voor de vogelliefhebber stevig uitgebreid. „Onze eigen voermengeling is populair en we hebben een goede reputatie op dit gebied. Verder nemen we vanaf 1 januari 2020 de organisatie over van de vogelmarkt die vier keer per jaar in Barneveld wordt gehouden. Daarnaast staan we met onze producten op een aantal vogelmarkten verspreid door het land."

Zal de koers van de dierenspeciaalzaak worden verlegd? Nee hoor, verzekert Edwin. „Davelaar is bekend bij een breed publiek hier in de omgeving, en dat zal zo blijven. Wel verwacht ik dat we in de winkel en de webshop stap voor stap een aantal producten aan ons assortiment zullen toevoegen."

Niet alleen maken de uitbreiding van het assortiment en de aanpassingen van het interieur een bezoek aan Dierenspeciaalzaak Davelaar interessant voor de dierenliefhebber, ook de maandelijkse aanbiedingen zijn de moeite waard. „Onze maandacties bieden aantrekkelijk voordeel, dus een extra reden om even langs te komen", vindt Edwin.