• Het team van Eigenstijl Wonen kijkt uit naar de uitbreiding van de woonwinkel.

    Nanette de Jong Fotografie

Eigenstijl Wonen in Barneveld wordt twee keer zo groot

Advertorial

BARNEVELD De Barneveldse woonwinkel Eigenstijl Wonen breidt de komende maanden flink uit. ,,We worden twee keer zo groot'', vertelt mede-eigenaar Wilma van Ginkel enthousiast. De winkel blijft tijdens de verbouwing gewoon geopend, met uitzondering van een paar dagen in het voorjaar. Deze week start de verbouwingsuitverkoop met kortingen die oplopen tot 70 procent.

Wat in de jaren tachtig begon als een Snuffelkelder vol tweedehands spullen is uitgegroeid tot een woonwinkel van formaat. Amper 2,5 jaar na de vorige forse uitbreiding is Eigenstijl Wonen alweer uit z'n jasje gegroeid aan de Marconistraat 8B, op bedrijventerrein De Valk. ,,Veel mensen zijn op zoek naar mooie, betaalbare meubels, verlichting en accessoires van goede kwaliteit'', zegt Wilma over het succes van de zaak, die ze al meer dan twintig jaar runt met haar man John. ,,Met de huidige ruimte lopen we echt tegen onze grenzen aan.''

MEER VERLICHTING EN MEUBELS Dat ruimtegebrek is binnenkort verleden tijd. Eigenstijl Wonen trekt de derde verdieping van het pand bij de woonwinkel. In de nieuwe situatie bestaat Eigenstijl Wonen uit drie verdiepingen, met elkaar verbonden door een trap en lift. Beneden staat alles in het teken van verlichting en de andere verdiepingen kan men terecht voor banken, tafels, kasten, stoelen, accessoires en andere woonartikelen. ,,Vooral het assortiment verlichting en meubels gaan we flink uitbreiden'', vertelt dochter Manon van Ginkel, ook werkzaam bij Eigenstijl Wonen. ,,We gaan van vijf naar dertien ingerichte woonkamers.'' Op de bovenste verdieping komt een doorgang naar de showroom van de 'buren' van Van Ginkel Keukens.

NIEUWE INGANG Een andere grote verandering is de verplaatsing van de entree naar de Wattstraat 2, aan de andere kant van de woonwinkel. Een ingang die meer in het oog springt en waarbij het straatwerk niet meer afloopt naar beneden. Vanaf 4 maart komt iedereen via de nieuwe ingang de winkel binnen.

De verbouwing start komende week op de derde verdieping, op dit moment nog geen onderdeel van Eigenstijl Wonen. Als alles volgens planning verloopt, zijn alle werkzaamheden in het voorjaar afgerond. Tijdens de verbouwing blijft de winkel gewoon open. Wilma: ,,Gelukkig kunnen we de overlast voor onze klanten tot een minimum beperken. Alleen voor de inrichting van de vernieuwde winkel zijn we begin 2020 een paar dagen gesloten.'' De Barnevelders zijn blij dat de verbouwing snel start. ,,We kunnen niet wachten tot de vernieuwde winkel klaar is.''

FLINKE KORTINGEN Deze week start de verbouwingsuitverkoop bij Eigenstijl Wonen met kortingen die oplopen tot 70 procent.