• Arjan Klarenbeek: „Een dagelijks stukje fruit draagt bij aan het welzijn van de medewerkers - .

    Eigen foto

Fruit van de baas valt in de smaak

Advertorial

BARNEVELD Gezonde voeding. Daar hoort dagelijks een stukje fruit bij, vindt Arjan Klarenbeek. Daarin staat hij niet alleen, want ook tal van bedrijven en instellingen zijn die mening toegedaan. Voor Arjan enkele jaren geleden reden om een nieuwe service te introduceren: werkfruit.

Dat sloeg aan en inmiddels bezorgen hij en zijn collega's bij een flink aantal ondernemingen in de regio wekelijks een fruitpakket. Ook kinderdagverblijven en andere instellingen maken gebruik van deze service. „Elke maandag of dinsdag voor negen uur leveren we een naar de wensen van de klant samengesteld pakket af. Bij de een bestaat dat bijvoorbeeld uit appels, peren en bananen, terwijl bij de ander een uitgebreider assortiment wordt geleverd. Ook meer exotisch fruit en smoothies behoren tot de mogelijkheden."

GRATIS BEZORGING Bezorging van het fruitpakket is gratis, ook als er een extra bestelling is gewenst, en je zit negens aan vast, benadrukt Arjan. „Geen abonnementen, langlopende contracten of soortgelijke verplichtingen." Dat is ook niet nodig, want zijn kantoor- of bedrijfsfruit mag zich in een groeiende populariteit verheugen. „Steeds meer bedrijven en instellingen zien dat een dagelijks stukje fruit bijdraagt aan het welzijn van de medewerkers. Bovendien blijkt hieruit dat de werkgever oog heeft voor de gezondheid van de medewerkers." Fruit op het werk biedt tevens fiscale voordelen, want het valt onder de nihilwaardering en heeft geen invloed op de 1,2 procent vrije ruimte.

Als specialist in het bezorgen van werkfruit houdt Klarenbeek Groente en Fruit, met vestigingen in Barneveld en Harskamp, rekening met duurzaamheid en kwaliteit. „Veel fruit komt rechtstreeks van onze teler in de Betuwe en van een importeur in Kampen. Alles wordt onderworpen aan een kwaliteitscontrole. We leveren het beste wat de Nederlandse natuur te bieden heeft en houden voortdurend rekening met het verse fruit van het seizoen.''

Bedrijven of instellingen die overwegen hun medewerkers te voorzien van gratis fruit kunnen afspraken met Arjan maken over de frequentie en de levering. „Samen stemmen we af hoe wij kunnen voldoen aan de wensen en kunnen aansluiten op het budget. „Gewoon een keer proberen", adviseert hij. „De eerste levering is gratis en als de medewerkers er eenmaal van hebben geproefd, zul je merken dat ons bedrijfsfruit bijzonder in de smaak valt."

klarenbeek.versvooru.nl