• BKV zoekt een machinist, planner en accountmanager met gevoel voor samenspel.

    BKV

Het geheim van de (aanstaande) BKV'er

Advertorial

BARNEVELD "Een échte vakman", vindt Daan Deij, "is iemand die zijn eigen kraan beheerst, en ondertussen inspeelt op wat er om hem heen gebeurt." Daarmee heeft Daan verraden in welk bedrijf hij letterlijk groot gebracht is. BKV. Het Barneveldse familiebedrijf waar vakmensen werken die op elkaar ingespeeld zijn. "Kijk", zegt Daan, "moet je die kranen zien draaien bij die tandemhijs. Alsof die twee machinisten precies weten van elkaar wat ze denken… Geweldig!"

Het samenspel tussen de machinisten van BKV is zichtbaar aan draaiende kranen en bewegende lasten. Maar de andere BKV'ers werken op dezelfde manier.

Plannen op z'n BKV's
"Als je bij ons bijvoorbeeld planner wordt, is dat precies de uitdaging. Je bent dan niet zomaar een 'operator' achter een planningspakket die in hokjes denkt. Nee, je beheerst de kunst van het tactisch spelen. Je doel is dubbel: optimale bezetting van de kranen, én een tevreden klant", schetst Daan deze uitdaging. "Dat krijg je alleen voor elkaar als je goed met klanten overweg kunt. Als je heel overtuigend voorstellen doet, en de klant meeneemt in je planningsmogelijkheden."

Senior-accountmanager die bóuwt
Een ander voorbeeld is de functie van senior-accountmanager, waar sinds kort plaats voor is binnen het bedrijf. BKV zoekt een betrokken en ondernemende accountmanager voor kleine en grote klanten in de windbranche. "Daar heb je het weer: we zoeken niet iemand die alleen maar in orders en handtekeningen kan denken. Bij BKV bouw je samen met de directie aan een klantenportefeuille voor de lange termijn. Je moet dus commercieel-strategisch kunnen denken en oog hebben voor de marktontwikkelingen."

Onbewust al BKV'er
Zó op elkaar ingespeeld zijn, is niet voor iedereen weggelegd. Daan doet echter geen water bij de wijn als het gaat om de werving van personeel. Integendeel. "Wij willen gewoon de jongens die zonder dat ze het weten al 'n beetje BKV'er zijn. Die dat gevoel van teamwork kennen, al missen ze het misschien waar ze nu werken. In een bedrijf als het onze, met zo'n veertig mensen en allerlei kranen, maak je echt nog verschil. En daar word je om gewaardeerd ook", zegt Daan, die samen met drie broers Deij de tweede generatie directie vormt.

Beginners én ervaren vakmensen
Maar wie is de machinist, de planner of de senior-accountmanager die zijn hart kan ophalen bij BKV? De afgelopen jaren zag Daan dat dit evengoed beginnende als ervaren mensen kunnen zijn. "We zijn heel blij met mensen die ervaring in het vak meebrengen. Voor ons type klanten en werk zijn die mensen nodig. Maar ik heb ook mensen zonder ervaring in het vak gezien, die echter wel uit het juiste hout gesneden waren. Dat zijn mensen die het bij ons naar hun zin krijgen. Zo is er sinds kort plaats op één van onze verreikers. Da's echt een prachtbaan voor iemand die uitgekeken is op grondverzetmachines. Mooi, afwisselend werk. En de papieren voor de verreiker haal je bij ons wel!"

Denk jij dat je in het team van BKV past? En wil je een keer praten? Stuur Daan gerust een appje (06-10911720) of een mail (daan@bkv.nl).